Kolme Tallinna mehe firma Unico Investi kontor Tuukri tänaval on muidu täiesti tavaline. Kui jätta lahkamata arvutimonitorid ning Hiina päritolu nahast massaažitoolid.

Äriregistrit uskudes on see firma pöörane edulugu. Veel 2010.aastal polnud teda õieti olemaski, kuid siis käis plahvatus ja firma käive kerkis üleöö vanas rahas sadadesse miljonitesse kroonidesse. 2012.aastaks olid kolm sõpra üles ehitanud juba terve kontserni, käibega ligi 20 miljonit eurot, mille kombitsad olid ehituses, kaubanduses, logistikas, metalliäris jm.

Mismoodi?

Audenteses majandus õppinud ning varem meedias korra adrenaliininäljase lohesurfarina tähelepanu pälvinud Tšaštšin (kes väidab end mitte olevat maailmakuulsa küberpäti Vladimir Tšaštšini sugulane - T.T.) ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis ehitust tudeerinud German selgitavad, et kõige taga on kõva töö ja tahe. Pikad päevad kontoris ja julge riskivõtt.

Ehitusalal mängib Unico justkui tõelises kõrgliigas. Firma haru Unico Construction on töid teinud nii Prantsusmaal, Itaalias, Saksamaal, Inglismaal kui ka Norras. Renoveerimisel on uhked villad nii Cannes'is kui ka Nizzas. 

Aga lõviosa Unico kasumist tuleb siiski kullaärist. Firma käitleb Tšaštšini sõnul iga kuu ligi 150 kilogrammi puhast kulda, mis ostetakse kokku valitud "hangeldajatelt" ja lombardidelt ning müüakse jällegi väga valitud "partneritele", kellest üks on Läti ärimees. 

Mida räägivad Unico poisid oma ärist kullaga ning mida on selle kohta öelda keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo töötajatel?