Kuid jurist Aleksandr Simakov, kes puhkab praegu Türgis, ei soovi pressiteadet kommenteerida. See-eest teatab ta, et tuleval nädalal algab casting uude projekti “Saa Vanilla Ninjaks”. Loodava bändi nimest ei ole vanadel Vanilladel vähimatki aimu.

Casting on tasuline
Eelseisvast casting’ust on täpselt teada ainult järgmist. Esiteks hakkab projekti (Aleksandr Simakov kasutab tulevasest bändist kõneldes just sõna “projekt”) kuuluma kindlasti ka vene tüdruk. Teiseks on uus projekt orienteeritud Vene šõubisniseturule. Kolmandaks kuuluvad uude kollektiivi tüdrukuid valivasse žüriisse ka Lenna Kuurmaa, Piret Järvis ja Katrin Siska.

Ja lõpuks, neljandaks, osavõtjatele on casting tasuline! (Ajakirjandusse on imbunud info, et seal osalemine läheb maksma 1000 krooni.) Aleksandr Simakov kinnitab kõiki nelja punkti.

“Casting alles algas, see tähendab, casting’ule registreerimine,” selgitab Simakov. “See on tõepoolest tasuline, kuid hinna sisse läheb ­salvestamine stuudios, fotosessioon fotograaf Deniss ­Georgijevski juures, koolitus... Konkursil osalejad saavad lisaks kogemusele kvaliteetse toote ja CD-l oma portfoolio. Aga konkursi võitjatest saavad uue bändi liikmed ja nad lähevad eelkuulamisele, muuhulgas juhtivate Vene produtsentide ette. Ja bändis hakkab olema vene tüdruk... tingimata!”

Suhtlemisel abiks kaheksa advokaati
Koos sellesama pressiteatega avaldati ka info kokkuleppe osaliste ja nende huve esindavate isikute kohta. Selles tugiisikute nimekirjas leidub kaheksa advokaati.


Firma Oulson Outsourcing OÜ (mille omanik on Aleksandr Simakov), kes ostis septembris TopTenilt Vanilla Ninja brändi, ja bändi tüdrukute vahelised suhted ei laabunud tõepoolest. Ajakirjanduses ilmusid pidevalt teated, et Siska lahkub bändist ja et Simakov saadab bändi laiali. Nüüd kinnitab Katrin Siska, et pooled on kõiges kokku leppinud. Ja et tüdrukute huve esindab vaid kaks advokaati.

Simakov ei kommenteeri, kuidas on asi advokaatidega, aga suhteid tüdrukutega nimetab

“ärilisteks”.

“Praegusel hetkel osalevad tüdrukud projektis “Saa Vanilla Ninjaks” žürii liikmetena,” selgitab Simakov.

Bändi saatus on laulja Estini venna kätes
“Me avaldasime pressiteate sellepärast, et ajakirjandusse ei satuks vale infot,” kommenteerib Siska. “Bänd Vanilla Ninja jätkab tegutsemist endises koosseisus. Vanilla jääb Vanillaks. Aga uues projektis osaleme me žüriis. Uus projekt – see on uus bänd, mitte Vanilla uus koosseis.”

Katrini hääl kõlab täiesti optimistlikult. Ta teatab, et tuleval nädalal toimub bändi elus (lisaks casting’ule) ka hoopis olulisem sündmus: raadiojaamad hakkavad mängima Vanilla uut hitti.
Aga suuremaid kontserte bänd praegu ei kavanda. See küsimus kuulub nüüd brändi uue omaniku pädevusse. Simakovi firmal on juriidilised õigused kõigele, mis selle nimetuse all esitatakse, avaldatakse, luuakse.

“Bränd on ju tegelikult kaubamärk, vara, millelt omanik teenib tulu. Bändi kontserdid, esinemised ja trükitooted kuuluvad meie kompetentsi.” just nii kommenteeris konflikti puhkemisel Aleksandr Simakov olukorda kohalikus venekeelses pressis.

Nüüd ei paljasta Simakov – kes on muide kunagise tuntud laulja Estini vend – ei summat, mille eest bränd osteti, ega ka ostu tegelikku eesmärki.

Katrin Siska ei räägi telefonis mitte ainult Simakoviga suhete korraldamisest, vaid viitab ka peatsele võimalusele, et osa bändist võib õiguslikus mõttes hakata kuuluma tüdrukutele endale. Kuid brändi praegune omanik on selles suhtes kategooriline: “Praegu on kõik brändi Vanilla Ninja õigused firmal Oulson Outsourcing OÜ. Ma ei taha ennustada, kuid esialgu ei ole mul mingit soovi neid õigusi kellegagi jagada.”

Kaasatud on Pugatšova arranžeerijad
Eelseisvas casting’us hakkavad otseselt osalema inimesed, kes tegutsevad aktiivselt Venemaa meelelahutusäris. Eesti venelased Andrei Pokutnõi ja Vladimir Adaritšev, kes esindavad tootjafirmat Zoloto Records, on kohalikule publikule tuttavad projektist De Luxe. Varem laulsid nad Eestis. Hiljem hakkasid abistama Vene staare.

Nende kõige kuulsam projekt oli koostöö bändiga t.A.T.u. Nemad kirjutasid bändile muusikat. Seejärel töötasid nad koos laulja Valeriaga. Temale kirjutasid nad laulutekste. Nende teenistusnimekirjas on ka koostöö Alla Pugatšova endaga. Adaritšev ja Pokutnõi arranžeerisid tema hitte.

“Kõige raskem töö on just nende õlgadel,” kommenteerib Türgist Simakov. “Nemad teevad kogu helisalvestuse, nende kirjutatud on ka konkursilaulu tekst. Sellepärast ma töö kvaliteedi pärast ei muretse, sest kui aus olla, siis on see ainus stuudio Eestis, mis laseb välja kõrgeima prooviga toodangut, mille kvaliteeti hindavad Vene staarid.”

“Bänd hakkab orienteeruma eelkõige Venemaale,” ütleb Vladimir Adaritšev, kes on just tulnud Moskvast. “Meie mureks on eelkõige bändi repertuaar. Koostöö üksikasjad räägime läbi härra Simakoviga, kui ta Eestisse tagasi tuleb.”

Praegu ei ole teada, mil määral Aleksandr Simakov kavatseb mängida Vanilla Ninja nimega. Kuid skandaalid – esialgu seoses brändi müügi, siis bändi laialisaatmise ja siis poolte suhete klaarimisega näivad kõrvalt vaadates kvaliteetse reklaamitrikina.

“Skandaal oli tõepoolest vägev,” võtab Simakov jutu kokku. “Kuid tegemist ei olnud kavandatud aktsiooniga. Ausalt öeldes olen ma väga üllatunud, et see teema leidis nii laialdase kõlapinna.”

 

Aleksandr Simakov
  • Sündinud Viljandis. Ema oli kodune, isa energeetik.
  • Õde Esta on laulja, varem tuntud nimega Estin.
  • Lõpetanud Viljandi 2. keskkooli.
  • 1995–1999 teenis lühikest aega Kaitseväes, seejärel kolm aastat rahuvalvajana
  • Balti pataljonis (BALTBAT).
  • 1999–2001 õppis Tallinna Kommertskolledžis juristiks.
  • 2000 asus õppima Praha Tehnika- ja Planeerimisinstituudi kaugõppeosakonda.
  • Töötanud Heli Raidve Tööõigusabi ASis juristina, ASis Minu Vara mänedžerina, K&M Õigusbüroos.
  • 2005 asutas oma õigusteenuste firma Oulson Outsourcing OÜ.
  • Abielus. Abikaasa Olga on ökonomist. Kolmeaastane poeg Miron.