(Vaikselt)
Ja palju neid riigimehi meil veel on, kellelt mõõtu võiks võtta..." ütleb Helle Meri. Ta täpsustab:

"Allar Jõks on üks. (See vastus tuleb ruttu) Ta oskab valskust ära tunda. Ta oskab oma ametikohta kasutada, et asjad läheksid õiget rada pidi. Ja Toomas Hendrik Ilves. Juba see on suur asi, et president räägib asjadest nii, nagu need on.  Ja teate, kes mind hiljuti üllatas - Sven Mikser! Ta on hämmastavalt heaks läinud! Uskumatu, missugune tase!" ütleb Meri.

Tänapäeva poliitikast rääkides märgib Helle Meri, et Lennart lahendas praeguse pronkssõduri küsimuse tegelikult juba 1993. aastal:

"Ta kutsus tollase linnapea Jaak Tamme Kadriorgu ja joonistas talle paberi peale, kuidas see monument peaks välja nägema. Et vasakul ja paremal oleks plaadid kõikide riikide sõduritele, kes on langenud Eesti eest - inglased ja soomlased ja kõik teised. Ta teadis, et see tuleb ära teha, aga sinna see jutt jäi. Algul olid veel Vene väed sees. Ja siis varsti Tamm suri. Sama lugu on Põhjaväilaga. Ka Põhjaväila asju arutas ta Tammega juba siis."

Helle Meri meenutab üle kahe Ekspressi lehekülje ilmuvas intervjuus elavalt, kuidas ta Lennartiga kohtus, millega ta silma jäi, millised olid Lennarti harjumused ja palju muud. Saame teada, et kes on Meride juures hävitanud kõige rohkem võileibu ja kes olid Lennarti sõbrad.

Loe lähemalt homsest Ekpressist!