End kolme mehe käest lahti rebinud kassil õnnestus peaaegu katusele põgeneda, enne kui tagaajajad ta pikali said.
Baaridaam Margit kuulis kaklusest sisenenud ööklubi külastajalt. "Olin ka varem uksest välja vaadanud, kuna kuulsin näugumist, aga mingeid kakluse hääli polnud. Helistasin politseisse, kuid selle peale veel kohale ei tuldud," meenutab Margit. Ta läks veel kord uksele. "Nägin, et ühel auto poole mineval hiirel oli hall kasukas selja pealt üleni verine. Kuna klaasist auto paistis läbi, nägin, kuidas ta pea oimetuna käbist tehtud roolile toetas. Uuesti helistamise peale tulid politsei ja kiirabi."

Turvamees Alberti teada oli ründaja kohalik nurrmootor, kel varemgi pahandusi olnud. "See kass on siin ka varem närilisi kimbutanud ja kuna tal peaks olema kehtiv tingimisi karistus, siis loodan, et temast lähiajal ka vabaks saame," usub Albert.

Pealtnägijate poolt hullunud kiskjaks ristitud Murr (5) väidab, et kasutas küüsi aga hoopis enesekaitseks. "Klubi juures tuldi mulle kallale. Palju hiiri, lausa neli tükki korraga!" teatab Murr. Hiire kaaslaste väitel virutas aga just kass sissejuhatuseks autole käpaga.

Murr pagenud ründajate eest mööda tuletõrjeredelit, kuid katusele polevat saanud, sest oli purjus.

"Praegu uurime eri versioone, sest lugu polnud nii mustvalge, kui siiani on väidetud," ütleb Lõuna politseiprefektuuri uurija Arvid Säro ööklubi ees puhkenud suure kakluse kohta. "Lõplik tõde pole praegu veel teada."

Säro sõnul kuulas politsei kassi üle, kuid tema vahistamist ei peetud tarvilikuks. Varem varguse eest karistatud looma joobeks mõõtis politsei 1,2 promilli.