Eestil Art this Week: Esmakordselt hakkas Eestis ilmuma Eesti kunstimuuseumide ja -galeriide näitusi tutvustav giid “Art this Week”, väljaandjaks Sally Stuudio. Esimene voldik hõlmab novembri-detsembri näitusi, tulevikus on kavas giidis avaldada ka näituste lühitutvustusi ja lühiintervjuusid.

Pasolini Münchenis: Müncheni Uues Pinakoteegis, kaasaegse kunsti muuseumis, saab kuni 5. veebruarini vaadata Pier Paolo Pasolini mälestusnäitust, kus muu hulgas on väljas kuulsa Itaalia homost filmimehe joonistused, maalid ja kollaažid. Väljapanekus on umbes 50 tööd. Näiteks portree Maria Callasest, varane ekspressionistlik autoportree, maastikke ja vaikelusid. Guardiani ajakirjanik Jonathan Jones kirjutab, et Pasolini ei sallinud modernismi ja seostas selle oma filmis “Salo” fašismiga.
Pasolini tapmisest möödus tänavu novembris 30 aastat.

Tüüri 5. Sümfoonia Tallinnas: Erkki-Sven Tüüri 5. Sümfoonia tuleb esimest korda Eestis esitamisele 10. detsembril Estonia kontserdisaalis. Teose kannavad Olari Eltsi juhatusel ette ERSO, Estonian Dream Bigband ja Riho Sibul. Ka teose esiettekannet selle aasta veebruaris Stuttgardis dirigeeris Elts.