“Sõprus” Europa Cinema nominent: 18. novembril jagab Euroopa ja Vahemere regiooni kinopidajaid ühendav organisatsioon Europa Cinemas oma iga-aastaseid auhindu, mille nominentide hulgas on ka läinud aasta talvel programmikinona uksed avanud kino Sõprus.
Europa Cinemas on 1992. aastal loodud 63 riigi 570 kino ühendav organisatsioon, mis tunnustab kinopidajaid kolmes kategoorias: parim programm, parim noorsooürituste korraldaja ja parim ettevõtja.
Sõpruse kino on valitud viie nominendi hulka noorsooürituste korraldamise kategoorias. Eelmisel aastal toimus Sõpruses 584 noorele publikule korraldatud seanssi, mida külastati kokku 20 184 korral. Sõprus on koduks ka PÖFFi alafestivalile “Sleepwalkers”.

Eesti maal soomes: Hämeenlinna kunstimuuseumis kestab 13. novembrini Soome kunstikoguja Vexi Salme nüüdisaegse kunsti kollektsiooni esimene laiaulatuslik näitus. Hämeenlinnas sündinud ja Helsingis elav Salme on soome tuntumaid laulusõnade autoreid ja ka kirjanik, kes kogub peamiselt kaasaegset Skandinaavia, kuid ka Eesti kunsti.
Näitusel on väljas 60 kunstniku 118 teost, nende hulgas kolm Leonhard Lapini ja üks Andres Toltsi maal.

Charles Saatchi puksiti äärelinna: Multimiljonärist inglise meediamogul ja kunstispekulant Charles Saatchi (pildil) teatas möödunud nädalal, et kolib oma Londoni kesklinnas asuva galerii Chelsea'sse, sest suhted senise County Halli ruumide omaniku Makota “Mac” Okamotoga on läinud väljakannatamatuks. Saatchi väidete kohaselt on Okamoto vahetanud hoones lukke, toginud jalaga Gavin Turki skulptuuri, mis kujutab magamiskotis lamavat kodutut, ja sõimanud galerii töötajaid, kui nood pole ländlordi ära tundnud.
Enam kui 200 miljonit naela väärt kollektsioon kolitakse aastaks 2007 uude kodusse Thamesi lõunakaldal, Duke of Yorki majja Sloane Square’i lähistel.

ÖÖRGH!!!: Metaliplaadifirma Nailboard annab sel sügisel uuesti välja mitu kodumaise metaltähe vanemat heliplaati. Uuesti sisse mängituna antakse välja Metsatölli viie aasta tagune esikplaat “Terast mis hangunud me hinge 10218”. Albumile tuleb mitu lisalugu, see ilmub digipakis (papist ümbrises), ning limiteeritud koguses tuleb plaat müügile nahkkotikeses. Kordustrükina antakse digipakis koos lisalugude ja parandatud helikvaliteediga (remasterdatuna) välja ka kollektiivi Loits 2001. aasta debüütalbum “Ei Kahetse Midagi”. Samuti remasterdatuna ilmub sügisel Nailboardi alt grupi Manatark varane plaat.

Amsterdam: Van Goghi muuseumi sügis-talviseks suurnäituseks on alates 5. oktoobrist ekspositsioon “Kunstnikud ja loomad industriaalsel ajastul, 1750–1900”. Just tollal avardus tohutult ettekujutus loomariigi arengust, tehti erakordselt olulisi loodusvaatlusi, avastati paljude eelajalooliste loomade skelette ning algatati esimesi loomakaitse kampaaniaid.
Üle 200 eksponaadi koondaval näitusel on muuhulgas esimesed veealuseid maastikke kujutavad akvarellid ja ahvide tehtud maalid.
Näitus kestab 5. veebruarini 2006.