TRUMM JA BASS: Plaadifirma Umblu alt ilmub järg­misel nädalal drum’n’bass artisti Dice esimene kauamängiv “Play It Again”. Dice on soomlasest drum’n’bassi produtsent ja DJ, kelle teoseid on varem vinüülplaatidelt ilmunud nii Inglismaal kui Soomes ning kes veab koos DJ-partneri Pinballiga ka Raa­dio 2s saadet Soul Fuel. Plaadi esitlusüritus toimub augustikuus klubis Prive, sündmuse Jus’Fine raames.

ULTIMA Thule: Bänd lindistab praegu uut plaati nimega “Ingel ja suli”. Plaat peaks valmis saama juuli keskpaigaks, sest 15. juulil algab Ultima Thule ja Propelleri ühine kontserdisari “Tuuliseks kisub”.
Riho Sibula sõnul on tal uue plaadi materjali keeruline kirjeldada. “Ma loodan, et seda saab liigitada rockmuusika alla. See on rockmuusika kaapekakk, võib-olla väga hea või täielik jama,” kommenteeris Sibul. Bänd mängib samas koosseisus mis viimasel paaril aastal, plaadil on lugusid peaaegu kõigi liikmete sulest.
Plaadi annab bänd välja oma jõududega, levitama hakkab seda Elwood Music.

KUNST: Inglise multimiljonärist reklaamimogul ja kunstikoguja Charles Saatchi avas oma kunstigaleriis endises County Hallis Thames’i kaldapealsel juba teise maalinäituse, seekord saksa maalijate töödest. Näitusel “The Triumph of Painting” (Maali triumf) esinevad Thomas Scheibitz (kes sel aastal esineb ka Veneetsia biennaali kuraatorinäitusel), Albert Oehlen, Franz  Ackermann, Dirk Skreber, Kai Althoff ja Saksamaal töötav poolakas Wilhelm Sasnal.
Saatchi on viimased paar aastat ostnud kokku vaid maalikunsti, kuigi sai kunstikogujana kuulsaks installatsioonide ja skulptuuride kogujana. “Pole midagi paremat suurepärasest maalist,” kommenteeris ta näitust. Eelmisel aastal kaotas Saatchi oma kunstihoidla tulekahjus umbes 150 tööd. 

JACKASS: MTV tõsieluseriaali­ Jackass staar Bam Margera tuleb sel nädalavahetusel Soome filmima endanimelise tõsielusarja “Viva La Bam” viienda hooaja episoodi. Saade võetakse lindile maailma ühel vanimal rokifestivalil Ruisrock, mis kestab reedest pühapäevani Turu linnas.
Margera on Soomega seotud eelkõige tema hea sõbra Ville Valo kaudu, kes on tuntud Soome rokibändi HIM solist. Margera oli kahe HIMi hittloo muusikavideo autor ja alles hiljuti hakkas tegema koostööd teise Soome rokibändiga 69 Eyes.