Napoleon Taanis: Kopenhaageni uues kuninglikus raamatukogus äsja avatud ülevaatenäitus “Taani ja Napoleon” käsitleb maalide, gravüüride, jooniste, maakaartide, raamatute ja memorabiliaga Taani ja Napoleoni konflikte ning koostööd 19. sajandi algul. Eraldi osa puudutab inglaste Kopenhaageni barbaarset pommitamist 1807. Ekspositsiooni põhilisi vaatamisväärsusi on Bertel Thorvaldseni marmorist Napoleoni portree ja taani armee univormide kollektsioon. Näitus on lahti 12. aprillini 2006. 

Habermasile taas elutööpreemia: 76aastane saksa filosoof, Frankfurdi koolkonna esindaja Jürgen Habermas pälvis Holbergi preemia, mis anti üle läinud nädalal Bergenis, Lõuna-Norras. Holbergi preemiat antakse välja teist aastat. Esimesena sai 560 000 euro suuruse preemia tuntud ­Bulgaaria päritolu prantsuse kirjanik ja psühhoanalüütik Julia Kristeva.
Mitmeid preemiaid pälvinud Habermasi teeneks loeti uute perspektiivide defineerimist õigusloomes ja demokraatias. Ludvig Holbergi fond loodi aastal 2003 Norra parlamendi poolt, tunnustamaks maailma silmapaistvaid humanitaar- ja sotsiaal- ning õigusteadlasi ning teolooge.