Esimene eesti sepakunsti raamat: Kunstiakadeemia dotsent, eesti tuntumaid kunstsepise viljelejaid Heigo Jelle (s 1963) avaldas oma autoriraamatu. Eesti-, saksa- ja ingliskeelne album sisaldab Jelle teoste ülevaate 1986–2005 ning on esimeseks separaamatuks Eestis. Pilditahvitel võib leida näiteid väravatest, kamina- ja trepivõredest, kella sihverplaadist, küünlajalgadest, metallpiiretest, mõõkadest, lühtritest, mida toetavad kunstniku mõtisklused sepaameti rõõmudest ja muredest.

Inglise raadiojaamas Bachi-maraton: Sel reedel alustab Inglise raadiojaam BBC Radio 3 kümnepäevast Bachi-maratoni, mille jooksul on plaan eetrisse paisata kõik Bachi teosed.
Guardiani juhtivate muusikakriitikute sõnul on jõuludeni kestev programm pühendatud Johann Sebastian Bachile kui arvatavalt kõige suuremale heliloojale läbi aegade.

Barõšnikov rajab kunstikeskust: 1970ndatel Ameerikasse emigreerunud kuulus vene balletitantsija Mihhail Barõšnikov (57) rajab New Yorgis eri stuudiotega kunstikeskust.
Baryshnikov Arts Center avatakse praeguse plaani kohaselt aastal 2008. Barõšnikov ise on ettevõtmisesse paigutanud miljon dollarit, toetajate poolt on laekunud kuus miljonit. Tema kompanjonide hulka kuuluvad Pedro Almodóvar, Pina Bausch, Trisha Brown ja Sam Shepard.