Lenini kuju ajaloomuuseumile: Tartu linna omandisse kuuluv Lenini ausammas, mis asetses Riia mäel endise EPA peahoone ees ja mida eraisikud on korduvalt tahtnud ära osta, lähebki uue omaniku kätte. Selleks on aga kultuuriministeerium, kes korraldab selle edaspidise hoidmise. Monument ladustatakse Eesti Ajaloomuusemisse Maarjamäel.

“Raamatute raamatud” Pariisis: “Toora, Piibel, Koraan” – sellist pealkirja kannab Pariisi rahvusraamatukogu värske ekspositsioon, mis kutsub kolme monoteistliku religiooni – kristluse, islami ja judaismi – alustekste lugema ja üle lugema, võrdlema ja vastandama.
Ajarännakut kolme tuhande aasta taha illustreerivad säilinud raamatukillud eri aastatuhandetest ja kõikvõimalikest keeleruumidest; rituaalsed esemed, kalligraafianäited ja pühapildid.
Rohkete aegruumi selgitavate ja monoteisimi sünnikonteksti kirjeldavate lisamaterjalidega näitus pühade raamatute elust jääb üles 30. aprillini.

Šoti parlamendihoonele Stirling Prize: Inglismaa tähtsaima arhitektuuriauhinna RIBA Stirling Prize’i võitis tänavu Šotimaa parlamendi hoone Edinburghis.
2000. aastal surnud hispaania arhitekti Enric Mirallese projekti järgi valminud hoone on põhjustanud ägedaid debatte ja valitud ühel küsitlusel Suurbritannia 12 jubedaima hoone hulka. Lisaks venis maja ehitamine projekti keerukuse tõttu kolm aastat üle tähtaja ning läks maksma kümme korda esialgsest eelarvest rohkem.