FILM: Briti koomiku Sacha Baron Coheni, keda tuntakse ennekõike “Da Ali G Show’” saatejuhi ja peaosalisena, saate üks tegelaskujusid on vuntsidega Kasahstani telereporter Borat. Nüüdseks on Coheni kehastatud taktitu vuntsidega võltsreporter Borat jõudnud oma täispika filmini, mille võtted veel kestavad. Tööperiood aga ei möödu skandaalideta. Algul pidi dokumentaalfilmi stiilis “Borati” režissöör olema USA komöödiafilmide režissöör Todd Phillips (“Road-Trip”, “Starsky & Hutch”). Virgina rodeol toimunud võtetel solvusid kohalikud Borati tõlgenduste peale Iraagi sõjast ja USA hümnist (mis meenutas kräunumist ja mille sõnad olid “ma tahan tappa iga mehe, naise ja lapse Iraagis), nii et tekkis tõsine konflikt ja pealtnägijate sõnul ei jäänud palju puudu, et filmitegijaid oleks tulistatud. Pärast selle improvisatsioonilise avastseeni filmimist andis režissöör “loominguliste erimeelsuste” tõttu lahkumisavalduse.
Uus režissöör on komöödiaseriaali “Seinfeld” endine stsenarist Larry Charles. Viimased uudised võtete seisust kinnitavad, et Borat reisib endiselt oma võttemeeskonnaga mööda Ameerikat ja tekitab kaost. Näiteks õnnestus tal Mississippi telekanalis otse-eetrisse pääseda ja palju pahandust tekitada, samuti ühe kohaliku aristokraatia hulka arvatava jõuka perekonna õhtusöök totaalselt ära rikkuda, muuhulgas esitades sügaval läänes küsimusi juutide, gay-õiguste ja orjapidamise kohta. Kui Borat õhtusöögilt välja visati, prõmmis ta vastu ust ja röökis: “Ma ei mõista teie kombeid!”

KAUNAS: Rahvusvaheline ettevõte Baltic Multiplex Ventures, mille üheks osanikuks on BDG, avab 25. novembril Kaunases uue kobarkino ja meelelahutuskeskuse CINAMON. Viie saaliga kinokompleksi investeeringumaht on 25 miljonit krooni.
CINAMON mahutab tuhatkond filmihuvilist ning on esimene omalaadne kinokompleks Baltikumis. “Nimelt kasvab Leedu filmiturg täna väga kiiresti, kuna on seni teiste Balti riikidega võrreldes olnud pigem mahajääja rollis,” ütles Baltic Multiplex Ventures juhatuse liige Peeter Rebane. Ta lisas, et tänapäevaseid kinosaale on Leedus hetkel üksnes Vilniuses ning seetõttu sündis otsus avada esimene CINAMONi kino väljaspool pealinna, poole miljoni elanikuga Kaunases. Järgmise sammuna Leedus plaanib Baltic Multiplex Ventures laieneda sadamalinna Klaipedasse.
Esimene CINAMONi kinokeskus Eestis on plaanis avada tuleval aastal Tartu kesklinnas valmivas Emajõe Ärikeskuses ning teine Tallinnas, uues Sakala keskuses. “Sakala keskuse projekt on viimase aasta jooksul põhjalikult arenenud. Loodame, et nüüd, kus oleme täitnud kõik linnapoolsed nõudmised, näitab linnapea ka Uuele Sakala Keskusele kiirelt rohelist tuld,” ütles Peeter Rebane.