Oluline osa lavastuses on omaette tegelaskujuks osutuval helikujundusel, mille kirjutab eesti elektroonilise muusika scene’i veteran Aivar Tõnso. Tõnso esitab muusikat koos Tanel Palialega ja Kadi-Maria Vooglaiuga.

Etenduse lavastavad Tõnu Lensment ja Taago Tubin, näitlejatest näeb laval Ain Lutseppa, Jaan Rekkorit, Guido Kangurit, Viire Valdmat, Evald Aavikut jt.

BJÖRK: Islandi lauljatar Björk annab juulis välja film soundtrack- plaadi Matthew Barney viimasele filmile “Drawing Restraint 9”. Filmi, mille režissöör Barney on Björgi lapse isa, esilinastub 1. juulil Kanazawas Jaapanis.

Avant-garde filmi on kirjeldatud kui teost, mis keskendub “inimeste ja nende kultuurikeskkonna konfliktsele suhtele, samuti inimkehas toimivate energiate võitlusele”. Björgi soundtrack ilmub CD-plaadina veidi pärast filmi väljatulekut.

Björk keskendub sellel plaadil Jaapani pillile nimega sho, milles on 17 erinevat vilet. Samuti ajab ta edasi Medulla plaadil alustatud a capella rida, arendades stiili traditsioonilise jaapani No teatri hääletehnikaga, mida Björgi koduleheküljel kirjeldatakse kui “urinat”.

Produktsiooni poole peal aitavad lauljat paljud elektroonilise muusikud, teiste hulgas näiteks Mark Bell LFOst.

Varem on Björk lisaks Barneyle filmi, videot ja muusikat kokku sulatanud koostöös näiteks Spike Jonze’i, Michel Gondry ja Lars Von Trieriga.

DVD: Suurbritannias kasvas piraat-DVDde arestimine 41% võrra, kirjutas BBC News. Kuna piraat-DVDd röövivad filmitööstuselt igal aastal miljoneid, on võitlust nende vastu viimase aasta jooksul tugevalt tõhustatud. Piraatluse vastu võitlev organisatsioon FACT (The Federation Against Copyright Theft) konfiskeeris vahemikus jaanuarist märtsini 680 tuhat Suurbritannias DVDd, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 41 protsenti rohkem.

Musta turu DVD-kaubandust hinnatakse praegu 600 miljonile naelale aastas, see peaks kolme aasta jooksul tõusma miljardi naelani aastas, kusjuures uuringud näitavad seoseid piraatluse ja organiseeritud kuritegevuse vahel. Näiteks leitakse reidide käigus piraat-DVD peidupaikades sageli narkootikume, mis tõestab, et on viga pidada piraatlust kergemat sorti kuriteoks.

Samas selgus hiljuti USAs läbi viidud uuringutest, et 73 protsenti täiskasvanutest eelistavad filmi pigem DVD või video pealt vaadata kui kinno minna. Viimased kaks aastat on kinos käijate arv maailmas pidevalt langenud.

SPIELBERG: Maailma üks edukamaid režissööre Steven Spielberg lavastab ja produtseerib 1972. aasta Müncheni olümpiamängudel toimunut käsitleva draama. Filmi võtted algavad tänavu juulis.

Veel pealkirjata projekt räägib pantvangikriisist, milles osalevad Iisraeli sportlased ja Palestiina ekstremistid. Teada on, et filmis mängivad Geoffrey Rush, Eric Bana, Daniel Craig ja Marie-Josée Croze.  

Spielbergi graafik on tihe – 2004. aasta “Terminalile” järgnes juuli alguses Eestissegi jõudev “War of the Worlds” Tom Cruise’ga peaosas, pärast olümpiadraama valmimist on välja kuulutatud juba eluloofilm Abraham Lincolnist ja Indiana Jonesi seikluste neljas osa, mille peaosa mängib taaskord Harrison Ford.