MOMA: Üks maailma olulisematest kunstimetsee­ni­dest, ameerika miljardär David Rockefeller annetas New Yorgi moodsa kunsti muuseumile Mo­Ma­le (Museum of Modern Art) sada miljonit dolla­rit. Ameerika rikaste edetabelis 79. kohal olev Rocke­feller on 89aastane leskmees ja kuue lapse isa. Suurim annetus muuseumi ajaloos antakse üle pärast Rockefelleri surma, seni antakse raha 5 miljonit dollarit aastas.

“Tundus, et praegu on õige aeg,” kommenteeris suurannetaja New York Timesile. “Muuseum on praegu faasis, kus uus hoone on just valminud ja MoMal pole maailma silmis kunagi nii hea reputatsioon olnud.” Seni suurim annetus USA muuseumile on olnud 300-miljoniline rahasüst Houstoni Kunstimuuseumile, mille kinkis filantroop Caroline Wiess.

TARTU: Rahvusvahelise TV-vaba nädala puhul toimub homme Tartus Veerevates Kivides (Narva mnt 25, endine Manhattan) Damtan Dance’i ja tartu_elektro koostöös üritus T.V.O.D. Näha saab Popidioti Eesti debüüti, mis on Matti Peura ja Hendrik Luuki camp-projekt (popidiot.punk.ee), laivi teevad Baby Universal & Kiwa, DJd on Juss Roosipuu, PUNKt, king_bit. Performance’iga astub üles meelis FROM tartu (intelligentne striptiis nr 5). Üritusel on väljas agitplakatid ja (s)low-tech-installatsioonid.

SISEARHITEKTUUR: Tuntud sisekujundusajakiri “Lutšije interjerõ” tutvustab oma aprillikuu numbris Viru keskuses avatud Rahva Raamatu (ekslikult seda küll kohviku järgi Bestselleriks nimetades) interjööri. Margus Tammiku ja Hannes Praksi tehtud raamatukaupluse kujundus jõudis ka äsja väljaantud Eesti Sisearhitektide Liidu preemiate jagamisel äramärgitud tööde sekka.

SIMPSONID: Ühes uuemas multifilmisarja “Simpsonid” osas võib näha tegelaskujuna kuulsat arhitekti Frank Gehryt, kes peaks kavandatava kontserdimajaga tegema Springfieldi provintsilinnakesest turismimagneti. Osas, kus arhitektuuriklassikust saab popstaar, sõidavad Marge, Homer, Bart ja Lisa Shelbyville’i ja kuulevad seal, kuidas rahvas nende kodulinnakest Springfieldi mõnitab. Marge näeb kuulsa arhitekti palkamises vahendit, kuidas ümbruskonna elanikud Springfieldi austama panna. Mõistagi leiab arhitekt aega kontserdimaja projekteerida, aga multifilm lõppeb ikkagi vanglamässuga - nimelt avastavad Springfieldi elanikud maja avakontserdil, et neile ei meeldi klassikaline muusika, ja hakkavad hoonet hoopis vangimajana kasutama.