Väärtnõu elab Yorki lähedases tagasihoidlikus talumajas, kus ta tegeleb kunstiga.

Tal on värvikas minevik — riigipiiri ületamise katse eest pandi ta nõukogude ajal vangi, ERSP asutamise ettepaneku eest sattus ta New York Timesi ja Washington Posti lehekülgedele ja saadeti Nõukogude Liidust välja. Pikka aega elas ta Rootsis.

2007-2010 korraldas ta neli rahvusvahelist budismiteemalist konverentsi ja viis põhjamaade budismi ajalugu käsitlevat näitust Eestis. Ta on Eesti Budistliku Vennaskonna algataja, kuid näiteks Tiibeti budismi Nyingma Eesti kogudus eitab igasugust seost Väärtnõuga.

Ekspress on kirjeldanud („Politsei paljastas budistliku narkotalu” 22.08.2007), kuidas automaatide, maskide ja kuulivestidega eriüksuslased ründasid Väärtnõu metsatalu, kust saadi kätte “Pärnu poksiklubi poisid” ning suur kogus kanepit (mis ei kuulunud Väärtnõule).

Budisti talus redutasid tegelased, keda politsei kahtlustab Pärnus toimunud julmas peksmises. 2007. aasta 4. augusti hilisõhtul sai klubi Sunset juures rängalt peksa Valga ärimees, kes julges teha märkuse kõnniteel autoga sõitnud seltskonnale. Audist kargasid välja neli meest, kes noomija tema pere ja tuttavate silme all vaeseomaks klobisid. Muu hulgas murtud lõualuuga ohver vajas operatsiooni. Politsei teatel pole see ainus peksmine, milles jõhkardeid kahtlustati.