Kui Eesti pool lihtsalt vaikis, siis Läti läks kaugemale ja faktiliselt toetas Venemaad. "Venemaa seisukoht on selge: ehitatakse uued gaasijuhtmed, sulgemata vanu. Plaanis ei maksa kahelda ja seda tuleb austada." Nii ütles Läti peaminister Ivars Godmanis.

Ainult Poola peaminister Donald Tusk teatas, et Poola positsioon jääb muutumatuks, et Varssavi soovib gaasijuhtme ehitamist maad mööda. Veel lisas ta, et Poola projektis ei osale ja keskkonnamõjude analüüs alles käib.

Nord Streami vastu ei vaielnud ka Soome peamninister Matti Vanhanen ega Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt. Vanhanen rõhutas, et Kesk-Euroopoa vajab rohkem looduslikku gaasi, sellega tunniistades gaasijuhtme ehitamise vajalikkust. Reinfeldt säilitas Rootsi neutraalse positsiooni ja rääkis energia kasutamise efektiivistamisest. Rootsi rõhutas, et nende positsioon keskkonnamõjude suhtes ei ole veel kujunenud.

Valitsuse meedianõunik Liina Lepik ütles Ekspress.ee-le, et kindlasti pole vabariigi valitsus oma seisukohti Nord Streami gaasijuhtme tuleku suhtes muutnud, ning kinnitas, et tegu on järjekordse hämamisega vene ajalehe poolt.

 Teaduste Akadeemia tehtud ekspertiis näitas akad. Endel Lippmaa väitel, et veealuse gaasitoru plahvatus on võrreldav väiksema tuumapommi plahvatusega.

KUKU raadio Keskpäevatunni kommentaatorid heitsid president Toomas Hendrik Ilvesele laupäeval ette poliitilist loidust, sealhulgas Läänemere dimensiooni puudumist viimase aja sõnavõttudes. Venemaa ja Saksamaa murdsid Eesti, Läti ja Leedu vastupanu.