"Putinil on tänasel päeval rohkem võimu kui Egiptuse vaaraol, tsaaril ja Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei peasekretäril kokku," ütles kunagine Venemaa presidendikandidaat Zjuganov.

Viimaste andmete järgi kogub kompartei riigiduuma valimistel rohkem hääli kui 2003. aastal, väitis Zjuganov. Tema sõnul ei ole Kremli toetataval vasakparteil Õiglane Venemaa lootustki Venemaa Kommunistlikku Parteid valimistel lüüa.

"Erinevus meie ja nende vahel on see, et meie oleme ehtne partei. Keegi Kremlis soovib aga, et saaksime ainult 14 protsenti häältest," kinnitas Zjuganov, kelle 162 000-liikmeline erakond on Putini partei Ühtse Venemaa järel kõige suurem Venemaal. Zjuganovi sõnul tõmbab tema partei ligi uusi toetajaid, kes on tüdinenud "rikaste partei" Ühtse Venemaa murtud lubadustest.

Eelmisel nädalal Levada-keskuse poolt läbi viidud uuring näitas, et Zjuganovi parteil on 18-protsendiline toetus kindlate valijate seas. Antud tulemus jääb praeguse seisuga alla vaid Ühtsele Venemaale, mille toetus on koguni 55%. Vene Liberaaldemokraatlik Partei oli 11-protsendilise toetusega kolmas. Õiglase Venemaa toetus küündis vaid seitsme protsendini. Riigiduuma valimised leiavad Venemaal aset 2. detsembril.

Venemaa Kommunistliku Partei kongress avati vene rahvariietes tantsijate poolt. Eeskava peamiseks motiiviks oli Stalin ja Suur Sotsialistlik Oktoobrirevolutsioon. Lavakaunistustena kasutati punalippe.