Heelium-3 tekib Kuul päikesetuule mõjul ning salvestub sealsetes kristallides. Maal on heelium-3 üliharuldane, ent samas kõlbaks see isotoop väga hästi kütuseks tulevastes termotuumareaktorites, mis peaksid igaveseks lahendama inimkonna energiamured.

Newsweeki andmetel on venelased koostanud kava heelium-3 kaevandamiseks Kuul. Selleks peaksid robotid koorima Kuul kolme meetri paksuse kihi kuutolmu ning kuumutama seda 3000 kraadini Celsiuse järgi. Selle tulemusena peaks tonnist kuutolmust eralduma 36 grammi heelium-3. 20 ruutkilomeetri suuruse maa-ala koorimine Kuul toodaks arvestuste kohaselt 10 tonni heelium-3, samas kui kogu planeedi aastase energiavajaduse katmiseks peaks piisama mõnekümnest tonnist.

Novembris kirjutavad Euroopa Liit, USA, Hiina, India, Jaapan, Lõuna-Korea ja Venemaa alla otsusele alustada Prantsusmaal eksperimentaalse termotuumareaktori ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) ehitamist. Töö neelab vähemalt kuus miljardit dollarit ning teist sama palju kulub reaktori tegevuskuludeks valmimisele järgneva 20 aasta jooksul.

Aastaks 2030 on Maa elanikkond kasvanud praeguselt 6,5 miljardilt 8,1 miljardile ning Hiina ja India majandused on löönud veelgi rohkem õitsele kui praegu. Kõik see tekitab energianälja, mille rahuldamine traditsiooniliste fossiilsete kütustega mõjuks laastavalt planeedi kliimale. Üha uute "tavaliste" tuumareaktorite rajamine aga toodaks üha rohkem radioaktiivseid jäätmeid ning kasvataks jõudsalt tuumaõnnetuste ning tuumaterrorismi ohtu. Alternatiivsed energiaallikad nagu tuul ja päike on aga nii kallid ja ebaefektiivsed, et ei paku probleemile erilist leevendust.