Kohus mõistis Štšerbakovilt välja ekspertiisitasud 34 561 krooni ja viis senti, advokaadi tasu 34 083 krooni ja kümme senti riigituludesse ning esimese astme kuriteo eest riigile 10 875 krooni.

Kohus mõistis Štšerbakovi õigeks tulirelva ebaseadusliku käitlemise süüdistuses.

Kohus karistas Dari mõrvale ja Ottise tapmiskatsele kaasaaitamise eest Andrei Grišinit (28) kümneaastase, Nikolai Galkovskit (46) ja Aleksandr Semjonovit (37) mõlemat üheksa-aastase vangistusega. Samas hakatakse karistusaega lugema 2005. aasta 27. septembrist, mis tähendab, et mehed vabaneksid juba aastatel 2015 ja 2014.

Eelmistega koos kohtu all olevatele Vladimir Skorkinile ja tema pojale Vadimile mõistis kohus omavoli eest tingimisi nelja kuu pikkuse vangistuse.

Süüdistuse järgi tulistas Štšrbakov 2005. aasta 7. oktoobril hommikul Galkovski, Semjonovi ja Grišini abil Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist majast väljunud Ottise suunas neli lasku.

Ottis ei saanud vigastada, kuid üks lask tabas tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud koolitüdrukut Veronika Dari oimukohta.

Kurjategijad valisid tulistamiseks ebaõnnestunult hoovi, kus on mitu turvakaamerat, ning jäid seetõttu ka siseõue jälgivate turvakaamerate salvestistele.

Veronika Dari suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Politsei pidas kuritöö arvatavad osalised kinni 2005. aasta detsembris ja 2006. aasta jaanuaris.

Kohtuotsust on pooltel õigus edasi kaevata 15 päeva jooksul alates kohtuotsusega tutvumisest.

 Loe ka Viktoria Ladõnskaja artiklit "Veronika: elu pärast surma"