Rahvusvahelise meediagigandi Viacomi omanduses on Paramount Pictures, DreamWorks ja hulk kaabeltelekanaleid, näiteks MTV ja the Comedy Channel.

Viacom nõudis USA ringkonnakohtult ka väidetava rikkumise peatamist ja süüdistas YouTube´i "kasumliku äri püsti panemises, kasutades ära fännide andumust teiste poolt loodud loomingule, selleks et rikastada ennast ja oma korporatiivset vanemat, Google´it".

YouTube tegi avalduse, milles teatas, et on järginud autoriõiguste valdajate õigusi ja loodab, et kohus nõustub sellega. Google on teatanud, et töötab lahenduse kallal, mis identifitseeriks autoriõigusi rikkuva materjali, kuid ilmselt mitte Viacomi rahuldava kiirusega.

Veebruaris nõudis Viacom, et Youtube võtaks maha umbes 100 000 videoklippi, ent niipea, kui need on maha võetud, ilmuvad nad uuesti tagasi.

Kohtuasi on jätk nurjunud läbirääkimistele, mille käigus Viacom soovis saada ilmselt osa YouTube´i tuludest. Google´il on juba tulude jagamise leping Universali, CBSi ja Sony BMG-ga.

Ent Viacom on otsustanud anda YouTube´le ninanipsu, sõlmides veebruaris lepingu Joost´iga - arendusjärgus telesaadete jagamise võrguga, mille taga on Skype´i loojad Niklas Zennström ja Janus Friis.

Joost võimaldab telesaateid peatada ja kerida, lubamata neid arvutisse salvestada.