Praegu ühendatakse äriregistris Vichmanni internetifirmad IP Telefonisüsteemid ja Airwell Grupp ning hiljuti 3G võrgulitsentsi soetanud Pro­Group Holding. Lisaks Vichmanni suur­osalusega mobiilifirma Bravocom Mobiil ning Jaanus Kikase kontrollitav telefonioperaator ViaTel. Mitme väikese teenusepakkuja asemel tekib üks suur ja tõsiseltvõetav, Bravocomi kaubamärk saab uue hingamise.

Vichmann ei soovinud Ekspressiga uue telekomifirma loomisest rääkida. Bravocomi nõukogu liikme Jaak Lippmaa sõnul soovivad kliendid kõiki teenuseid, alates mobiilsidest ja lõpetades televisiooniga, ühest kohast. Ühiselt platvormilt on parem neid pakkuda ning uusi teenuseid turule tuua. Sama trend on liitnud Elisa (endise Radiolinja) ja Unineti ning lähendanud EMTd ja Elioni.

Millega kavatseb uus Bravocom lüüa konkurente, jätab Lippmaa üllatu­seks. Ta kinnitab vaid, et firmal on kavas avada oma 3G-võrk ning teleteenuse arendamisega tegeldakse samuti. Paljuski ollakse Bravocomis telekomituru arengute suhtes äraootaval seisukohal ning püütakse õppida konkurentide vigadest. Otsitakse näiteks vastust küsimusele, kas mobiiltelevisioon on surnult sündinud asi või mitte.

Bravocom pole viimasel ajal oma kliendiarvu avaldanud. Paar aastat tagasi kasutas firma teenuseid ligi 30 000 inimest. Lippmaa sõnul on ühinevatel firmadel praegu kokku kümneid tuhandeid kliente.

Bravocomile GSM-võrku rentiva Elisa juht Sami Seppänen arvab, et uuel firmal on šanss vaid siis, kui tullakse välja millegi päris uuega. "Bravoco­mi esimene tulek turule, kus oli ees kolm tugevat operaatorit ja mitu kaubamärki, oli raske, sest nad lähenesid asjale traditsiooniliselt," märgib Seppänen.