Pärast kontserti jagavad kultuurielust tuntud mootorratturid lastele autogrammidega helkurveste, et nad liikluses paremini nähtavad oleksid.

Edasi viib Kultuurse Motobande seekordne teekond Läti- ja Leedumaale, tagasi koju jõutakse 6. juunil.

Sõitjad maksavad kõik oma kulud ise, kultuurisõbralike sponsorite poolt annetatud raha eest restaureeritakse tänavu Võru linna vanim uks. Kogu selle ilusa ettevõtmise toetajad on DSV Transport, United Motors, CRU Hotell ja Restoran, Imperial Porcelain, Euronics, Saku Õlletehas, Muhu Varahaldus, United Motors, Tamrex, TESA Logistics ja Fifaa. Helkurvestid valmivad Maanteeameti toel.

Kultuurne Motobande on Kuningas Arthuri Fondi poolt korraldatud heategevuslik motorännak, milles osalevad tuntud pop-, rock- ja pärimusmuusikud, sümfoonikud, näitlejad ning disainerid, kelle ühiseks hobiks on motomatkamine.


Ago Anderson, näitleja – Victory v92c
Elmar Liitmaa, kitarrist – Yamaha MT-01
Danel Pandre, basskitarrist – Honda VFR1200X Crosstourer
Hannes Võrno, disainer – Moto Guzzi Griso 8V 1200
Jaagup Kreem, laulja – Harley-Davidson FXD Dyna Super Glide
Kait Lukka, basskitarrist – Harley-Davidson Night Rod Special
Kristjan Mäeots, löökpillimängija – Harley-Davidson Road King
Larianna Holm, tantsija – BMW R1200R
Marju Varblane, pärimusmuusik – Suzuki Freewind 650
Mart Mikk, ooperijuht – Triumph Tiger Explorer 1200
Martin Aeltermann, laulja – Honda Varadero XL1000V
Mihkel Peäske, flöödimängija – Aprilia Pegaso 650
Rain Rämmal, klahvpillimängija – BMW F650GS
Roland Puusepp, trummar – BMW R1200GS Adventure
Romet Pott, kitarrist – Yamaha Tenere XT660Z
Siim Rikker, pärimusmuusik – Yamaha XJR 1200
Stiina Sepp, fotograaf
Tanel Talve, uudisteankur – Harley-Davidson Electra Glide
Tauno Valdna, flöödimängija – BMW R850GS
Triinu Taul, laulja
Tõnis Traksmann, inglissarvemängija – Yamaha Roadstar Warrior
Veronika Tamm, klaveriõpetaja – Honda CBR500R
Tõnu Kark, näitleja – Harley-Davidson VRSCD Night Rod
Alar Kohv – BMW R1150GS
Anton Soldunov – BMW K1200S
Argo Kivilo – Honda VT750C Shadow Black Spirit
Artur Kim – BMW R1200GS
Erkki Noor – BMW K1600GT
Indrek Julge – Harley-Davidson VRSCDX Night Rod
Mirjam Männamaa – Yamaha YZF-R6
Raivo Ustav – Moto Guzzi Norge 1200
Tauno Võhmar – Honda CB1300 F3
Toomas Pärna – BMW R1200GS Adventure
Toomas Suurvärav – BMW R1200GS
Tõnis Karu – Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic
Viljar Kont – Ducati Monster 76

Võru linna vanim uks pärineb aastast 1793, mil õnnistati sisse Katariina kirik. Vaatamata Võrust pärit kodanike korduvatele algatustele 221 aasta jooksul tugevalt kannatada saanud uks taastada, on see kaunis arhitektuuriväärtus kuni tänase päevani üsna armetus seisus. Sihtasutus Kuningas Arthuri Fond on leidnud hulga eraannetajaid ning kultuurisõbralike ettevõtteid, kelle toel see auvõlg lõpuks heastada. Riia nimeka arhitekti Christoph Haberlandi poolt projekteeritud kirikul restaureeritakse esmalt katus ning torn, mille järel saab professinaalide poolt hoolega uuendatud väärikas uks tagasi oma algsesse asupaika.

Eduka ettevõtte üks tunnustest on soov rääkida kaasa riigi hea käekäigu teemadel. Kõik tahavad elada täisväärtuslikus ja kultuurses ühiskonnas, kuid selle kujunemiseks tuleb eelnevalt ise midagi ära teha. Võru linna vanima ukse restaureerimiseks andsid oma väärika panuse DSV Transport, United Motors, CRU Hotell ja Restoran, Euronics, Imperial Porcelain, Saku Õlletehas ja Muhu Varahaldus. See kõik ei oleks võimalikuks saanud, kui ei oleks oma teenuse või toodetega kaasa aidanud Tamrex, Fifaa, TESA Logistics ja Maanteeamet – kõigi võrokeste nimel kummardame nende ees maani!

Kuidas kõlaks, kui just tänu Sinule on saanud uue elu Võru vanim uks? Või restaureeritakse Hiiumaal asuva Rudolf Tobiase sünnikodu aknad, et muuseumis olevad muusikainstrumendid säiliksid ka järeltulevatele põlvedele uudistamiseks? Või saab hoopis Peterburis asuv Jaani kirik endale sepistatud raudväravad? Just selliseid, veidi kummalisi Eesti kultuuriga seotud objekte on Kuningas Arthuri Fond heade mõttekaaslaste abiga 1997. aastast alates toetanud kokku juba üle 70000 euroga. Keegi sellest fondist palka ega mingeid muid hüvesid ei saa, kõik sinna kogunenud raha läheb heategevusse. Kui soovid anda oma panuse, on ühekordse annetuse asemel nutikam sõlmida pigem püsikorraldusleping, mille tulemusena läheb igas kuus Sinu arvelt maha tillukene summa, kasvõi 50 senti või 1€. Internetipangas püsikorralduse tegemine on imelihtne, selleks tuleb valida pangakonto number, summa ja periood, mida saab alati katkestada. Saajaks tuleb märkida

Kuningas Arthuri Fond SA.
SEB Pank: EE901010444477777774
Swedbank: EE412200221888888883

Selgitusse kirjutada Annetus, enda nimi ja isikukood. Kuna Kuningas Arthuri Fond on kantud tulumaksusoodustusega sihtasutuste nimekirja, arvestatakse järgmisel aasta tulumaksudeklaratsiooni tehes Sinu poolt annetatud summa maksustatavast tulust maha. Maani kummardus!