Teadlane tegi üllatava järelduse. Tema hinnangul pole Taimetark Maara seiklusi kirjutanud mitte Savisaar, vaid hoopis endine Tallinna linnaametnik Parbus.

Merilai sõnul pole küsimustki, et "Jõuluime" on Parbuse looming. Kahes raamatus korduvad ühed ja samad motiivid ja tegelased, kohati kattub sõnastus ja lugudega edasi antavad hoiakud. Paljud illustratsioonid on justkui Parbuse raamatust maha viksitud – mõlemat raamatut ühendab ka kunstnik Jahilo.

Merilai sõnul ilmnevad sarnasused kõikidel stiilitasanditel. Näiteks esineb mõlemas teoses motiiv, kus jahimeeste poolt jälitatud metsloom pageb taluõuele varju ja saab kaitset. Nagu ka lugu, kus edev kukk ronib kanakarjale esinedes kuuselatva.

"Elukutselisel tekstianalüütikul ei jää kahtlust, et Savisaare raamat on olulisel määral Parbuse kirjutatud," hindas teadlane. Merilai sõnul ei saa Parbuse loomingu kopeerimist nimetada siiski võltsinguks või loomevarguseks. Tõenäoliselt toimus kõik autorite vastastikusel kokkuleppel. "Loomevarguse asemel näikse olevat pistmist pigem loome­pistisega ehk oma ­vaimuvilja kupeldamisega ja mahasalgamisega mingi kasu huvides," märkis professor. Ta lisas, et lugeja tüssamine on see nii või naa.