Ühel kevadpäeval märkasid noormehed V.S. ja A.S., et Hansapanga automaadist turritab välja paberraha. Kumbki poiss proovis oma õnne ja suutis sikutada välja kaks 500-kroonist.

Veidi varem oli sama automaati külastanud kodanik, kes üritas oma pangaarvele sularaha sisse maksta. Masin läks aga rikki ning kupüürid kiilusid pilusse kinni.

Juba 2006. aastal toimunud lihtne kuritegu andis Viru ringkonnaprokuratuurile arutust tervelt neljaks (!) aastaks. Alles tänavu juunis otsustas prokuröri abi Kristiina Erte, et poisid peavad automaadist välja tiritud raha pangale tagasi andma. Ka tuleb neil teha oma patu hüvituseks 60 tundi üldkasulikku tööd.

 

Savisaart huvitab Poska naine

Linnapea Edgar Savisaar paneb kirjanikele südamele, et Jaan Poska näidendivõistlusel ei unustataks suurmehe eraelu.

"Tegemist oli lasterikka perega. Oma roll Poska tõusuteel oli ka tema abikaasal," õpetab Savisaar.

Tõepoolest, Poskadel oli seitse last. 1913. aastal oleks Constance "Mamma" Poska peaaegu suutnud takistada oma mehe asumist esimeseks eestlasest Tallinna linnapeaks. Naise arvates oli Jaanil kui hästimakstud advokaadil mõttetu hakata madalapalgaliseks munitsipaalametnikuks.

Nõustugem härra linnapeaga, et Poska "mitmekülgne elukäik võib anda ainet hea näidendi kirjutamiseks." Savisaarest ja tema naistest saaks aga veelgi parema näidendi!