Robas on tuntud kriitilise suhtumise poolest Muuga sadama laiendamisse. Ta juhtis varem valla keskkonnakomisjoni, mis lükkas tagasi õlitransiidifirma Vopak E.O.S. soovi ehitada uus suur mahutipark vaid mõnesaja meetri kaugusele Randvere külast. Kohalikud elanikud peavad uut terminali ohtlikuks, sest sadamast tuleb juba niigi aeg-ajalt rõvedat lõhna ja müra. “Nafta pumpamise tõttu satub seal õhku süsivesinikke, mis tekitavad vähki. See on aabitsatõde. Seal lendab palju muudki, näiteks ülipeenet tolmu, mis jõuab vereringesse,” ütles Eesti Ekspressile akadeemik Jüri Martin.

Vopak E.O.S. pole kohalike vastuseisust hoolimata uute mahutite plaanist taganenud. Naftafirmat toetab kaubavoogude kasvust huvitatud riigifirma Tallinna Sadam.

Vallajuhiks saades ütles Robas kohalikus lehes, et “riiklik ja äriline ambitsioon ei tohi unustada meie inimesi ja keskkonda sadama kõrval”. Tema eelkäija Jõgimaa nimetas mõned nädalad varem uut terminali üliohtlikuks ja pidas selle soosijaks Reformierakonna kohalikku rakukest, sest “sponsorid soovivad nii”.