Virtuaalkool asub:

  • *Värskeim videoettekanne pärineb Antho­ny Giddensilt, peetud käesoleva aasta novembris Tallinnas, teemaks sotsiaaldemokraatia tulevik.
  • *Aga sealt leiab ka Rein Raua intervjuu postmodernismi eestkõneleja Zygmunt ­Baumaniga, mida ka Areen on tutvustanud.
  • *Või Marek Tamme jutuajamise ajaloolase Jacques Reveliga ajaloost ja poliitikast Okupatsioonide muuseumis.
  • *Või siis läinud suvel Käsmus peetud suvekooli vestlused, kus näiteks kultuuriantropoloog Maurice Blochiga vestleb Rein Raud religioonist, tähenduste andmisest, rahast jpm.

Temaatiliselt on videokõnelused jagatud teemade, inimeste, seminaride, vestluste, loengute, intervjuude kaupa. Salvestised on algkeeles ja ilma tõlketa. Neid juhatavad sisse seletavad saatetekstid. Materjale saab vaadata veebilehel või neid enda jaoks video- või helifailidena alla laadida.


Areen loodab, et Kanuti Gildi saal, Von Krahli akadeemia, Tallinna Kunstihoone, Tartu Ülikool, paljud instituudid ja teaduskeskused ja muuseumid ehk kõik need laia maailma mõtet Maarjamaale transportivad institutsioonid oleks sama lahked oma videosse võetud ettekandeid ja kõnelusi teadmistejanus rahvaga jagama.


Sest Siim Valgast ei saanud majandussurutise tõttu vaba päeva võtta ja Kaisa Siimustist ei leidnud selleks päevaks lapsehoidjat, kui tasuta ja avatud loeng Tallinnas toimus. Ning teadmistepõhine Eesti ei pea ju ilmtingima vaikimisi Tallinna tähendama.