15.01.2007: Weroli eksjuht Erki Aavik saab 750 000 krooni eest vabaks. Tartu ringkonnakohus otsustas määrata 750 000 kroonise kautsjoni kaks ja pool kuud vanglas istunud ASi Werol Tehased endisele juhile Erki Aavikule, kes ei saanud seni isegi lähedastega suhelda.

16.11.2005. Kadunud miljonite omanikud. Uurijad tassisid pankrotiohus õlifirmast Werol välja 40 kilekotitäit dokumente. Hiljem naasti veel teise portsu järele.

04.05.2006: President ja toiduõli. Ütled Werol ja mõtled Rahvaliit. Veel enne kui riik jõuab toiduõlitehase maha müüa, on firma olnud rakkes Rahvaliidu presidendi­kandidaadi Arnold Rüütli valimiskampaania ees.

09.02.2005: Aaviku praadimine. Mis juhtus riigi õlivabrikus Werol tegelikult? Ekspressi käsutuses olevad sisedokumendid näitavad: juhataja Erki Aavik kavatses osta suure tehase Soomes ja seejärel kogu kupatuse hiilivalt erastada.

Allpool prokuratuuri pressiteade:

Eelmisel esmaspäeval, 26. mail toimunud Ruubeli kriminaalasja kohtuistungil esitas Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss kohtule taotluse lõpetada kriminaalmenetlus süüdistatava suhtes kriminaalmenetluse seaduse alusel, kuna puudub avalik menetlushuvi ja süü ei ole suur. Prokurör ei pidanud vajalikuks Ruubeli süüdimõistmist ametiseisundi kuritarvitamises, kuna menetluse lõpetamisel rakendatavad abinõud on piisavad, et mõjutada isikut hoiduma edaspidi kuritegude toimepanemisest. Samuti ei ole prokuröri hinnangul Ruubeli näol tegemist sellise ametiisikuga, kelle puhul on avalik menetlushuvi kindlasti olemas.

Kohus leidis, et prokuröri taotluse rahuldamine on seaduslik, põhjendatud ja otstarbekas. Kriminaalmenetlust saab kriminaalmenetluse seadustiku paragrahvi 202 alusel lõpetada siis, kui tegu on teise astme kuriteoga, kui isiku süü ei ole suur, puudub avalik menetlushuvi kriminaalmenetluse jätkamiseks ning on olemas süüdistatava nõusolek lõpetada menetlus, heastada kahju ja hüvitada kriminaalmenetluse kulud.

Kohus leidis, et Ruubelile esitatud süüdistuse süü ei ole suur. Talle esitatud süüdistuses kirjeldatud teo eest on võimalik mõista maksimaalselt üheaastane vangistus. Süü tagasihoidlikule astmele osutab ka asjaolu, et süüdistus ei heida Ruubelile ette varalise kahju tekitamist.

Samuti ei kuulu Ruubel nende ametiisikute hulka, kelle suhtes on avalikkusel eriline usaldusnõue. Äriühingu juhatuse liige ei ole rahva poolt valitav ega nimetatud ametiisik. Majandussfääris toimuvate tehingute usaldusväärsusele annavad hinnangu tehingupartnerid selle äriühinguga tehinguid tehes või tegemata jättes.

Henn Ruubelit süüdistati selles, et ta jättis pankrotimenetluses pankrotihaldurile teatamata lepingutest, mis sisaldasid informatsiooni võlausaldajatele tähtsate asjaolude kohta.

Tänane kohtumäärus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu.