Kahe väikese lapse isa Agu Uudelepp sai kopsuvähi diagnoosi 2016. aastal. Tegemist on tüüpilise mittesuitsetaja kopsuvähi ehk adenokartsinoomiga, mis oli jõudnud viimasesse staadiumisse ja opereerida enam ei saa. Tänavu sügisel jõudis kopsuvähi metastaas ajju – haiguse avastamise hetkel polnud keegi Agu aju uurinud. Kompuuter­uuringut toona ei tehtud, sest tal puudusid ajusiiretele viitavad vaevused. Agule tehti kümme korda kiiritusravi.

Nüüd selgus, et Agu võiks abi saada vaid ülikalli vähiravimiga Keytruda, mille üks ravidoos maksab 5000 eurot. Agu peaks seda saama iga kolme nädala tagant. Ravimit kasutatakse praegu peamiselt melanoomiravis, kuid Agule, kellel on kasvaja kopsus, Haigekassa seda kinni ei maksa.

Agu Uudelepp pöördus septembris vähiravifondi Kingitud Elu poole, Eesti Ekspress kirjutas loost sel nädalal. Fondi juhi Toivo Tänavsuu sõnul oli täna keskpäevaks oli mehe heaks panustanud üle 1300 eraisiku ja firma, nende hulgas paljud prominendid. Kokku oli selleks ajaks Uudelepa ravi tarvis laekunud 48 050 eurot.

„Eestlased tõestasid taas, et üheskoos võib liigutada mägesid. Agu heaks laekunud annetustest saab mees ravi jätkata ligi aasta, ilma et peaks hetkegi muretsema selle hinna ja rahaliste võimaluste üle. Nüüd saab mees keskenduda vaid tervisele ja oma perele,“ ütleb vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu.

Ehkki Uudelepa heaks saab edaspidigi sihtotstarbeliselt annetada, lõpetab fond aktiivse rahakogumise tema jaoks.

Vähiravifond Kingitud elu on 2017. aastal kogunud annetustena umbes miljon eurot ja toetanud ligi 100 inimest.

Jaga
Kommentaarid