2015. aasta novembris väljaandes "Politico" ilmunud artiklis jagab Teun Voeten oma tähelepanekuid Molenbeeki linnaosa kohta, kus ta elas ajavahemikus 2005-2014. Molenbeeki meelitasid teda nii taskukohased hinnad kui ka väidetav multikultuurne õhkkond. Varsti sai Voetenile selgeks, et kultuurilist mitmekesisust ta Molenbeekist ei leia, kuna ligi 80 protsenti linnaosa elanikest on pärit Marokost, petisest majaomanik aga kadus koos tema ja teiste üüriliste rahaga.

Järgmise üheksa aasta jooksul oli Voeten Molenbeekis ebatolerantsuse võidukäigu tunnistajaks: alkohol kadus enamikest poodidest, naisi sunniti kandma peakatet, linnaosas elavaid geisid hirmutati kuni nad ära kolisid; erinevat nahavärvi inimeste lõimumise asemel sülitasid frustreerunud noored Voeteni ja tema tuttavate tüdruksõprade pihta ning sõimasid neid räpasteks hooradeks.

Miks on Molenbeekist saanud Euroopa džihadismi keskus? Olulist rolli mängib siin tugeva keskvõimu puudumine Belgias, kuid Voeten peab põhisüüdlaseks siiski riigile omast eitamise kultuuri, mille tõttu eliit ignoreerib infot, mis osutab kõrgele kuritegevustasemele Maroko noorte seas või radikaalse islami vägivaldsele olemusele: "Debatt on halvatud paternalistliku diskursuse poolt, mille raames nähakse moslemi noori ennekõike kui sotsiaalse ja majandusliku välistamise ohvreid. Nemad omakorda võtavad selle tugiraamistiku omaks, sest see tekitab nende vastu kaastunnet ja vabastab neid vastutusest."