2012. aastal puhkes Gruusias Gldani vanglaskandaal, kui sotsiaalmeediasse lekkisid videod sellest, kuidas Gruusia vanglasüsteemis kinnipeetavaid piinatakse ning kuritarvitatakse. Väidetavalt olid videode lekkimise taga ka Ivanišviliga seotud isikud.

Artikkel ilmus Eesti Ekspressis 26. septembril 2013.

5. septembril hävitas Gruusia valitsus avalikult 144 CD-d salajasi seksisalvestusi, mida julgeolekupolitsei ja kaitseministeeriumi luure olid filminud aastatel 2007-2012.

Üles oli filmitud kohalike poliitikute, ajakirjanike, maffiabosside, diplomaatide ja ühiskonnategelaste eraelu, sealhulgas abieluväliseid ning homosuhteid, vägivalda vanglates ning muid häbistavaid hetki - kokku tuhandeid episoode. Raadio Vaba Euroopa andmetel kasutasid julgeolekuametnikud - näiteks ministri asetäitja Gela Khvedelidze - seksvideoid ka lihtsalt oma isiklike vaenlaste vastu. Videod on filmitud eramajades ning hotellides.

Siseminister Garibashvili selgituste kohaselt soovis Saakashvili valitsus neid videoid kasutada šantaaži eesmärgil. "Ma pole kindel, kas nad ei jätnud endale varukoopiaid. Seepärast kuulutame amnestia neile, kes on osalenud kodanike privaatsuse räiges rikkumises ning tagastavad enda käes olevad kompromiteerivad materjalid."

Saakashvili-aegne siseminister ja hilisem peaminister Merabishvili arreteeriti tänavu 19. aprillil. Vano Merabishvili oli president Saakashvili usaldusisik, kes karmil käel kujundas Gruusia sisejulgeolekut. Eesti eeskujul ühendas ta Gruusias politsei ning piirivalveameti. Teda nõustas Mart Laar ja nn Eesti köögis töötanud endised Eesti kaitse- ja välisministeeriumi ametnikud. Merabishvilit süüdistatakse 5,2 miljoni lari (umbes 2,3 miljonit eurot) avaliku raha kantimises valitsuspartei kassasse.

Teine eksminister, kelle haldusalas "riikliku pornoarhiivi" koostanud jälitusametnikud töötasid - endine kaitseminister Ahalaja - on juba kohtu all. Teda süüdistatakse võimuliialdustes. Vanglaametnik Vladimir Bedukadze avalikustas video, kuidas Gruusia vanglas noori mehi räigelt vägistatakse. Kuritegevuse ja korruptsiooni seire võrgulehekülg OCCRP kirjutab, et Gruusia valitsusega sarnaselt filmib sõltumatuid ühiskonnategelasi ka Aserbaidžaani võim.

Vabadusraadio Bakuu naiskorrespondendi nutitelefon muudeti jälituskaameraks, mis salvestas noore daami sekselu. Fotod Khadija Ismayilova voodiepisoodist saadeti talle ümbrikus Moskva postiaadressilt. Aktsiooni eel oli Aseri president Ilham Aliyev nõudnud USA suursaadikult ajakirjanik Ismayilova vaigistamist.