Kui suur Atletico ja Reali vaheline konkurents on?

See konkurents on ühe linna klubide vahel tunda, aga päris Reali ja Barcelona vahel tuntavat pinget pole. Väike konkurents on, aga üldiselt suhtutakse mõlema klubi vahel austavalt. Kui Euroopas mängib kumbki, siis hoiavad ka teise klubi fännid neile pöialt.

Kui Reali ja Barcelona mäng toimub, mis siis linnas sünnib?

Staadion on üks asi, aga väljaspool toimuv on hoopis teine pilt. Iga pubi ja baar on rahvast täis, kõikjal näed inimesi kaasa elamas. Kui mängu ei jälgi, siis saad ka linnas valitsevast meeleolust aru, et mis toimub ja kes värava lõi.

Real on Hispaania pealinna suurim klubi, Atletico pigem nende väiksem vend. Kas see tähendab, et Atletico jaoks on Real suurem konkurent, kui vastupidi?

Täpselt nii – Real on ajalooliselt kõige suurem klubi Madridis, pika maaga ees, siis nemad keskenduvad Barcelonale. Atleticot nähakse enda väiksema vennana. Atletico fännid üritavad samal ajal ise linnas number üks olla.

Lissabonis on üks suurest töölisklassi, teine keskklassi meeskond. Glasgows on Celtic katoliiklaste klubi, Rangers protestantide klubi. Kas Madridis ka klubide fännibaasidel ka mingi sotsiaalne erinevus on?

Reali ja Atletico mängustiilis on erinevus, Real üritab välja paista igalt poolt, et on kuninglik klubi. Mängijad suured, palgad suured. Atletico on täiesti vastupidine tiim, kus raha on vähem, aga üritavad tiimi- ja töövaimuga sama saavutada, mis Real ilusa mängu ja kvaliteediga. Enamus fänne tahaksid ise ka end Reali puhul kuninglikuna tunda. Staadion on absoluutne tippklass, et kui ise olla, siis tunned atmosfääri ja lähed teise maailma. Atletico on pigem töökas ja südamega asja juures.

Mida ennustab Frank laupäevase finaali lõpptulemuseks? Kuhu klubidesse sihib läinud hooajal head mängu näidanud ründaja järgmiseks hooajaks mängima? Seda kuula juba Ekspressi podcastist.

Saate teises pooles on külas Erik Moora, kes enne Ekspressi peatoimetaja toolile astumist on täitnud erinevate komöödiasaadete stsenaristi rolli. Moora lõi kaasa Endel Kellapi karakteri loomises ja podcastis ta räägibki, et kuidas see karakter sündis. Lisaks räägib ta, kuidas on eestlaste huumoritaluvus aastate jooksul muutunud, kuidas teatud naljateemad on muutunud tabuks. Lisaks avaldab nalju, mis on lõpuks välja kukkunud sellisena, nagu neid loomise hetkel absoluutselt oodata ei osanud.