2. Deniss Metsavasele anti majori auaste 2015. aasta veebruaris.

3. Metsavas õpetas Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumis riigikaitset. 2014. aastal osales ta Tallinna Haridusameti korraldatud konkursil "Noor õpetaja" ja tuli seal kolmandale kohale.

4. 2017. aasta veebruaris autasustas Kaitseministeerium major Metsavast silmapaistva tegevuse eest riigikaitseõpetajana Kaitseministeeriumi hõberinnamärgiga.

5. Mõnedel andmetel on Deniss Metsavase sünnijärgne nimi Deniss Volin.

6. 2016. aastal ilmus Kaitseministeeriumi toel raamat "Laigulised edulood" (autor Igor Kopõtin), milles tutvustatakse Eesti kaitseväeteenistust venekeelsete ohvitseride pilgu läbi. Raamatus räägib oma "eduloo" ka Deniss Metsavas.

7. Deniss Metsavase näol on tegu kirgliku jalgpalluriga, kes mänginud alates 2004. aastast pidevalt erinevates Eesti harrastusliigades. Veel 28. augustil istus ta Maarjamäe FC Igiliikuri varumeestepingil, kui klubi võitis neljandas liigas JK Piraajat 4-2.

8. Facebooki küljel jätab nii eesti kui vene keeles kirjutav Metsavas endast mulje kui patrioodist. 2. septembril ehk päev enne vahistamist on ta jaganud Postimehe pikka artiklit Baltnewsist kui Kremli käsilasest.

9. Metsavase nimi esineb ka Vene propaganda paljastamisega tegeleval veebiküljel Propastop. Külg toob välja, et 2017. aasta mais kasutas Vene telekanal Rossija 24 üht Metsavase esinemist telekanalis ETV+, kuid lõikas ja töötles tema öeldud sõnu meelevaldselt.