"Mind palutakse kandideerima Eesti presidendiks," väitis aastatel 1997-2010 liberaaldemokraatide esindajana Briti parlamenti kuulunud Öpik. "Sellisel viisil oma riiki teenida oleks suur au. Aeg peab sobima ja see peab olema Eesti tahe, kuid olen sellisest võimalusest huvitatud. Mu isa oli eestlane, mu ema oli eestlane. Minus on 100 protsenti Eesti verd. Juhtusin lihtsalt sündima Põhja-Iirimaal."

Lembit Öpiku eestlastest ema Liivi ja aatomifüüsikust isa Uuno Öpik sattusid Suurbritanniasse sõjapõgenikena. Praegu Eesti idufirma Starship Technologies kõneisikuna töötava Öpiku sõnul ei kavatse ta Brexiti tõttu enam Briti poliitikas osaleda.

"Huvitun Eesti poliitikast, sest olen investeerinud palju aega Eesti poliitilise süsteemi arengusse. Minu suguvõsa on ka varem Eesti poliitikas osalenud, mistõttu on see loomulik."

Öpiku väitel on ta helilooja Arvo Pärdi järel tuntuselt teine eestlane maailmas. "Igakord, kui Eestis olen, nõuab riiklik televisoon, et eetris esineksin. nad küsivad "Millal sa siia kolid?". Vastan "Varsti!". "

Järgmised presidendivalimised toimuvad Eestis 2021. aastal.