Niiskeid salvrätte ja mähkmeid sisaldav hangunud rasvamass on üks suurimaid, mis kunagi leitud. Poleks rasva septembri alguses rutiinse kontrolli käigus avastatud, oleks see tõenäoliselt põhjustanud Whitechapeli piirkonna tänavate üleujutamise Ida-Londonis.

Nüüd näevad labidatega varustatud mehed seitse päeva nädalas selle nimel vaeva, et monstrum purustada. Judinaid tekitav töö peaks tehtud saama kolme nädalaga.
HEAD ISU: Suur osa rasvamassist on moodustunud inimeste poolt kraanikausist alla lastud rasvast.

Londoni veeteenuse osutaja Thames Wateri heitvee võrgustike eest vastutav Matt Rimmer ütles, et praegune rasvakogum on suurim, mida nad eales näinud on. “See on tõeline koletis, mille eemaldamiseks läheb vaja kõvasti inimtööjõudu ja masinaid, sest see on ka kõvasti kinni.”

“Põhimõtteliselt võrdub see betooni purustamisega. See tekitab palju meelehärmi, kuna selliseid moodustusi tekitavad rasv, õli ja salvrätid, mida kraanikausist ja vetsupotist alla lastakse.”

Avastatud rasvalasu kaalub umbes 130 tonni ja on 250 meetrit pikk, mis on kümme korda enam kui eelmisel korral leitud samalaadne moodustis 2013. aastal.

MAAILMA HALVIM AMET? 130 tonni kaaluvat rasvaklompi lõhkuv tööline.
Hiiglaslikku rasvaklompi lõhkuv tööliste rühm on varustatud spetsiaalsete kaitseülikondadega ning peavad seda vahepeal labidatega hakkima. Seejärel imetakse jäätmed paakautodesse ja viiakse ümbertöötlemistehasesse Stratfordis.

“Kontrollime oma kanalisatsiooni pidevalt, kuid sellised asjad moodustuvad väga kiiresti ja tekitavad üleujutuste näol suuri probleeme, ” rääkis Rimmer. “Praegusel juhul vedas, et pidime kanalisatsiooni pääsemiseks vaid paar parkimisala sulgema. Sageli peame kinni panema terveid teid, mis omakorda põhjustab palju meelehärmi ja segadust, eriti Londonis.”

Turvakaamerate salvestuste jälgimine näitas, et 3,5 meetri sügavusel asuv 1200 mm kõrge ja 700 mm lai kanalisatsioon on rasvalasu poolt täielikult blokeeritud.

Thames Wateri sõnul kulutavad nad ummistuste kõrvaldamiseks Londonis ja Thames Valleys umbes miljon naela kuus - see tähendab keskmiselt kolme ummistust iga tunni kohta.

Nüüdseks on rasvamäe vastu huvi ilmutanud ka Londoni Muuseum, kes sooviks vähemalt osa sellest oma kogusse saada. Muuseumi kuraatori sõnul on tegu kõneka näitega sellest, kuidas inimesed praegusel ajal linnas oma elu elavad.