2. Harku kinnipidamiskeskuses tuli kasutada jõudu

Harku kinnipidamiskeskuses kasutasid politseinikud kummikuule ja teisi erivahendeid, et suruda maha grupp kinnipeetavaid, kes asusid protestima ühe vägivalda kasutanud kaaslase eraldamise vastu. Intsident on tekitanud küsimusi politsei reaktsiooni proportsionaalsusest, kuid veelgi enam: juhtinud tähelepanu Harku keskusele endale, kus kummalisel kombel hoitakse kinni korraga väga erineva staatusega inimesi – asüülitaotlejaid, nende hulgas ka 6kuust beebit, ja väljasaadetavaid.

3. Estonian Airis algasid konsultatsioonid koondamise läbiviimiseks

Pärast seda, kui juhtkond oli teatanud töötajatele, et nad võiksid lahkumisavalduse kirjutada, sattus ettevõte suure avaliku surve alla, tänu millele alustas ettevõte kreeditoride, ametiühingute ja teiste osapooltega neljapäeval konsultatsioone koondamise läbiviimiseks. Uus lennufirma NAG hakkab paralleelselt töötajaid värbama, kus ilmselt paljudel Estonian Airi töötajatel on head eeldused tööd leida.

4. Keskerakond tahab loobuda süüdimõistetute automaatsest väljaheitmisest

Keskerakonna volikogu arutas eile põhikirjamuudatusi, millest üks kaotaks sealt punkti, mis automaatselt heidab erakonnast välja kriminaalkorras süüdimõistetud isiku. See probleem võib puudutada lähemas perspektiivis nii Priit Toobalit kui Lauri Laasit, pikemas perspektiivis ka Edgar Savisaart – mis ilmselt ongi põhjus, miks Kadri Simson seda ettepanekut erakonnas müüb. Simsoni strateegia erakonna esimeheks kandideerimisel on võimalikult palju näiliselt toetada Savisaart, tema vastutuskoormat kergendada jms. Ühegi teise erakonna põhikirjas ka sellist punkti täna pole, juhatused võivad erakonna liikme välja visata, aga ei pea.

5. Rahanduskomisjon ei toetanud ERRile lisaraha eraldamist

ERRi järjekordne katse saada järgmisel aastal toimuvate olümpiamängude ja jalgpalli EM ülekannete lisakulu argumendiga riigieelarvest lisaraha ei leidnud Riigikogu rahanduskomisjoni toetust. Sellega seonduvalt kavandab või ähvardab, sõltuvalt siis tõlgendusest, ERR koondamiste ja kärbetega muus programmis.