David Coutts
Populaarse Nimeta pubi asutas 90ndatel šotlane David Coutts, kes hiljem omas mõnda aega ka menukat ööklubi Dekoltee. Siis sattus Coutts aga Eestis võlgadesse ja kadus siit sajandivahetusel. Praeguse Nimetaga pole Couttsil olnud seost mituteist aastat.

Küll on märgiline, et sarnaselt praegusele Nimetale sattus Couttsi loodud uus pubi Šotimaal samuti müra tõttu sekeldustesse. Nimelt kirjutas Stuart Winton oma blogis juba 2011. aastal, et Couttsi Edinburghis asunud ja odavat kärakat müünud vene-teemaline pubi tegi kõva lärmi ja pandi naabrite kaebuse peale lihtsalt kinni.

Šotlane on hiljemgi oma värvikate äriliste ettevõtmistega silma paistnud. Näiteks asutas ta Edinburghis linna suurima swingerite klubi.

Oma tugevate sidemete tõttu Šoti Rahvusparteiga (SNP) peetakse Couttsi kodumaal suhteliselt tuntud tegelaseks. Mitme aasta vältel kuulus Coutts Dundee linnavolikogusse.

Ta oli ka esimene, kes 1985. aastal SNP toonase juhtfiguuri Willie Macrae Šoti mägismaalt autost surmavalt haavatuna leidis. Kui alguses peeti mehe surma põhjuseks autoavariid, siis hiljem selgus, et Macrae suri teda pähe tabanud püstolilasu tõttu. Poliitiku tapjat ei leitudki ning juhtumit peetakse senini üheks kõmulisemaks krimimüsteeriumiks Šoti lähiajaloos. Coutts kuulus nende hulka, kes süüdistas politseid uurimise lohakas läbiviimises.