Bussijuht Meelis Holter rääkis Ekspressile, et bussi kütusekaardiga võtsid kütust nii vallavanem Sivar Tõnisson kui ka muud tegelased. Lääne prefektuur lõpetas aga kriminaalasja kuriteo koosseisu puudumise tõttu aprillis 2015.

Osa Varbla inimestest nõudis seepeale õigust Riigiprokuratuurilt. Too tühistas kriminaalasja lõpetamise.

2. oktoobril teatas bussijuht Holter toimetusele rõõmsalt, et kriminaalasi on uuesti lõpetatud ja vallavolikogu opositsiooni süüdistused kütuse raiskamises sulaselge väljamõeldis.

Määruses on kirjas, et Varbla koolibussi kütusekaardiga käituti korrektselt. Kolmandatele isikutele on võetud diislikütust vallavanema loal ja nii see peabki olema.

Bussijuht saab aru, et kütusekulu on vähenenud pärast mõõdikute paigaldamist, aga miks, seda ta ei tea. Bussijuht võib võtta koolibussile kütust ka koolivaheajal ja tankimine kanistritesse pole keelatud.

„Ei noh, toredas riigis elame! Vallavanema nõusolekul võib igaüks võtta kütust nii palju kui tahab!“ kommenteerivad volikogu liikmed, kes probleemi 2013. aastal üles võtsid. Midagi on igatahes muutunud: kui 2012. aastal kulus koolibussi kütusele 17 619 eurot, siis kaks aastat hiljem vaid 8867.