Taevalaotuses põimuvad sündmused kahes Eesti taasiseseisvumise märgilises paigas - helimäng Tallinna Lauluväljakult ja ilutulestik Tallinna Teletorni tipust.

Tulevärgi ellukutsuja ja Royal Experience’i loovjuhi Lehari Kausteli sõnul on esmakordne, et ühendatakse linna eri paigust klassikalise muusika elav esitus ning taevatulede vaatemäng.

Pyrocomi juhi ja Staažika Soome pürotehniku Sami Tammi sõnul võimendub saluut, mis paiskub taevasse üle 170 meetri kõrguselt, ligi 100 kordselt. 20. augustil kõrgustest taevasse lastav saluut on nähtav igalt poolt, kust on näha Teletorni.


Ilutulestikust teeb ülekande TV3 ning helimängu vahendab Raadio 2. Vaatemängule, mis on nähtav igast paigast, kust näeb Teletorni, eelneb Rujafoonia kontsert, mida saavad täismahus kuulata vaid pileti soetanud publik Tallinna Lauluväljakul.

TV3 eetris on Seitsmeste uudiste erisaade, kus on erinevate külaliste sõnavõtud, tervitused ja intervjuud ning Ruja kontserdi lõpulugu koos Teletorni tipust lastava ilutulestikuga.

Tallinna Teletorn avati ringhäälingu saatekeskusena 1980. aastal koos teiste olümpia purjeregatiks rajatud objektidega. 314-meetrise ja 20 000 tonni kaaluva betoonehitise projekteerisid Juri Sinis ja David Baziladze ning selle ehitamine algas juba 1975. aastal. Alates 2012. aastast töötab Teletorn elamuskeskusena, mis on hinnatud sihtkohaks nii sise- kui välisturistide jaoks ja kuulub kolme Tallinna kõige enam külastatud objekti hulka. Hetkel on teletornis avatud geenitehnoloogiat tutvustav näitus Geeniaalne, saab teha servakõndi 175. meetri kõrgusel maapinnast ning lennata VR-prillidega ümber Teletorni. Septembri lõpuni on Teletorn avatud iga päev kell 12-21.

Ruja kontserdi lõpulugu ja esmakordselt Tallinna teletorni tipust lastav ilutulestik panevad meeldejääva punkti taasiseseisvumispäeva tähistamisele! Tule ja tähista pidulikult seda päeva Tallinna Lauluväljakul. Piletid müügil Ticketeris ja Piletilevis.