Põhjamaine kargus ja monokroomus on saanud endale rikkaliku valiku kõrvaltoone - paletti täiendavad veinipunased, smaragdrohelised ja mesised sinepikarva värvilahendused. Piisab ühest statement-tootest, et lisada ruumile uut hingamist: safiirsinine diivan, vanaroosa tumba või juveelikarva kardinad tagavad efektse lõpp-tulemuse. Skandinaavia disainistuudio Bolia oli Pariisi messil esindatud silmipimestavalt šiki tootevalikuga. Uude kollektsiooni kuulunud geomeetrilised kommikarva diivanid, tugitoolid ja lauad olid tõelisteks maiuspaladeks ning sobivad kui valatult disainitundlikele sisustajatele.


2. Fantastiline fantaasiarikkus lastetoas

Lastetubade lahendused on emotsionaalsed ja raamidesse surumata, et mõtted saaksid rännata. Alustaladeks on eelkõige lastesõbralikud materjalid ja mängulised lahendused – mööbel on justkui mänguasi ja mustrivalik nii seintel kui ka kangastel annab tõuke loovatele ideedele. Tapeet, mis räägib mõnda põnevat muinaslugu, või voodi, mis näeb välja nagu kosmoselaev, on vaid mõned toredad näited. Täienduseks sobivad julgete mustritega vaibad, padjad ja kangad, kuhu on peidetud põnevad karakterid otse unenägudest.

3. Kiviaega tagasi

Looduslikud kivimid on oma mitmenäolisuses leidnud jäädavalt koha igas siseviimistluses. Plaadivalikutes pole varem niivõrd laia naturaalsete kivimite domineerimist kohatud kui nüüd – graniit, marmor, liivakivi. Ootamatult värskelt mõjuvad just antud kivimite värvid, mille on kokku seganud loodus ise – nefriitroheline, kuldpruun, elevandiluu ja terrakota. Põnevaid lahendusi saab luua nii põrandatele kui ka seintele ja kindlasti ei tasu piirata end vaid köögi või vannitoa näol. Looduslik kivim sobib igasse tuppa ning miks mitte ka kombineerida erinevaid värve ja tekstuure.

4. Lokkavalt roheline linnadžungel

Loodus tungib tuppa ja selle üle saab vaid rõõmustada! Üha enam kujundatakse linnaruumi, pidades silmas rohelust ja looduse võidukäiku. Eestis on harjutud, et linnaelu ümbritsev metsamaastik on alati vahetus läheduses, kuid tempoka arengu juures kerkib üha enam kõrghooneid. Põnevaks trendiks on kujunemas nn urban jungle – idee, kus käsikäes suurejooneliste klaasfassaadidega käivad lahendused, mis lubavad taimestikul vohada üheskoos majadega. Taimeseinad, sisekorruste terraariumid ja katuseterrassidel paiknevad minipargid on headeks näideteks, kuidas ka südalinnas rohelust nautida.

5. Ajatult klassikaline elegants

Sama võidukalt kui moderniseeruv lihtsus käib aja laineharjal kaasas suursugune glamuur, kus pinnad on kõrgläikelised, materjalid luksuslikult sametised ning mustrid rikkalikult sügavad ja detailsed. “Maison et Objet” messil kohtas Eichholtzi brändi külluslikku valikut, mis illustreerib eklektiliselt kaunil moel, kuidas ajatu disain jätkuvalt võidutseb. Trendika joonega lühtrid, külluslik kroom kõikvõimalikel detailidel, massiivsed peegelpinnad mööblidisainis ning pehmust lisavad kangad õiges kombinatsioonis mõjuvad moodsalt ning parimas mõttes silmipimestavalt.

6. Industriaalne mõjub raudselt šikina

Metalsed elemendid segatuna tahumatu rustikaalsusega sobivad ideaalselt inimesele, kes soovib kujundada tõeliselt omanäolise kodu. Lõpuks on New Yorgi tööstusarhitektuurist inspireerituna koduses pealinnas saadaval industriaalsed loft-id, mille ülikõrgete lagede vahele mahub lõpuks paigutada massiivsed mööbli- ja valguslahendused. Olgu selleks peenejooneline Vibia Wireflow, NORR11 söögilaud, disainiklassikasse kuuluvad toolid või näiteks suuremõõtmeline kunst. Disainivoolud lubavad kasutusele võtta nii vase-, messingu- kui ka -kroomitoone, mille abil kogu kodu ühtseks terviks siduda.

Allikas: Endover Kinnisvara


Jaga
Kommentaarid