Tallinna-Brüsseli–Tallinna liinil serveeris Tabasalus asuva Lucca restorani peakokk Tarmo Mölder restorani itaaliapäraseid toite, mis olid kohaldatud kõrgustes serveerimiseks. Lõhesalatit ja küülikuraguud, millega Premium-klassi lendajad kõhtu hellitada said, nõustus kokk ka lugejatega jagama.
Aurutatud lõhe safrani ja rohelise salatiganeljale

Vaja läheb
600 g lõhefileed
80 g majoneesi
10 safrani niiti
300 g rohelise salati lehti

Valmistamiseks
maitsesta lõhe soola ja pipraga ning auruta 5-6 minutit. Maitsesta salatilehed soola, pipra, suhkru ja oliiviõliga ning pigista sidrunist mahl peale.

Safrani aioli’ks
sega kokku majonees ja vees paisutatud safrani niidid (paisutamiseks piisab 1 minutist vees), kuni segu muutub erkkollaseks. Tõsta lusikaga salatile sätitud lõhe juurde.Smooritud küülik koorekastmesneljale

Vaja läheb
4 küülikukoiba
150 g porgandit
150 g sellerit
150 g sibul
50 küüslauk
paar tüümianioksa
1 pudel (750ml) valget veini
0,5 l vahukoort
soola, pipart ja suhkrut

Valmistamiseks
tükelda küüliku koivad portsudeks ning maitsesta soola ja pipraga. Paneeri jahus ja prae pannil kuldseks. Ahjupoti põhja aseta tükeldatud porgand, seller, sibul ja küüslauk. Peale tõsta värsket tüümiani. Säti praetud küülikukoivad köögiviljadele ja vala vein peale. Kata ahjupott fooliumiga ja küpseta 180kraadises ahjus juures 2,5 tundi.

Kastmeks võta valmis koivad potist, lisa allesjäänud vedelikule ja juurviljadele vahukoor ning lase keema. Surista püreeks ja maitsesta valminud kaste. Paku koos röstitud juurikatega.

"Veinisoovitus
Cuvée Belcanto Rose

Pinot Noir’ viinamarjadest valmistatud lõheroosa värvusega vahuveini aroomist leiab esmalt maasika- ja vaarikanüansse. Järelmaitse on hästi tasakaalus ja kergelt kreemjas.

Vein sobib pelgalt aperitiiviks, aga ka kergemate einete nagu lõhesalati kõrvale.Röstitud aedviljadVaja läheb
300 g kaalikat
300 g porgandit
300 g juursellerit
sorts oliiviõli
soola, pipart, suhkrut

Valmistamiseks
tükelda juurviljad kangideks, maitsesta, lisa oliiviõli ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.

"Veinisoovitus
Chianti Classico Nozzole

Sangiovese viinamarjadest valmistatud vein on värvilt violetse varjundiga rubiinpunane. Aroomis on tunda küpseid punaseid marju, eriti järelmaitses domineerivad küpsed kirsid, mida omakorda täiendavad pehmed tanniinid.

Vein sobib ideaalselt pastaroogade, jänese- ja linnuliha ning juustuga.Puuviljasalat Sambuca liköörigaVaja läheb
1 kg värskeid puuvilju ja marju
2 cl Sambuca likööri
mõned piparmündilehed

Valmistamiseks
puhasta ja tükelda marjad ning puuviljad kuubikuteks, piserda peale Sambuca likööri ning sega kausis läbi. Kaunista piparmündiga ja serveeri puuviljasalat pokaalidest.

"Lazzaroni Sambuca 1851
Kange naps (42%) Sambuca on valmistatud tähtaniisist, mille eeterlikud õlid annavad liköörile musta lagritsa hõngu.

Sambuca on ideaalne digestiiv lihtsalt jääga serveerituna ning mõjub hästi ka puuviljadesserdi kastmes.