„Oma restorani oleme Hiinast võtnud vokkimise, Jaapanist täpsuse ja Indoneesiast vürtsid,” selgitab ideed Meriton Grupi peakokk Ragmar Haabma. „Üks asi, mis kõiki Aasia rahvuskööke liidab, on vokkpann – seda kasutavad kõik. Ka meie restoranis on see peamine töövahend.” Valdavalt on toorained vokitud või grillitud, siit ka nimetus Wok & Grill.

Üks asi veel, mis Aasiale viitab – peakokk Ragmar Haabma juhendamisel töötab siin väga rahvusvaheline seltskond: kokad on pärit Indiast, Pakistanist ja Nepalist.

Vokkimine kliendi silme all

Restorani uhkuseks on laia valikuga buffet. Selle teeb eriliseks võimalus valida ise toorained, millest kliendi silme all maitsev roog valmis vokitakse. Wok-buffet’ (18 €) valikus on vokkimiseks liha, kala, krevetid ja köögiviljad. Väljavalitud toorainele soovitab kokk kastme, mida saab vastavalt kliendi maitsele õige teravusastmeni tempida. 2–5 minutit vokkimist ning värske, maitsev ja tervislik roog ongi valmis. Kes soovib, võib proovida erinevaid tooraineid, buffet’ eesmärk on kõht täis saada. Lõpetuseks, et särtsu ja maitsebuketti taandada, pakutakse valikut magustoite.

Need, kes pisut vähem süüa soovivad, võivad piirduda supiga – iga päev on valikus kaks suppi (5 €).

Päeval, õhtul ja nädalavahetusel

Soe buffet (14 €) sisaldab juba valmis toite. Valikus on aasiapärased suupisted: sushi, dim sum, kevadrullid, vürtsikad lihapallid, teravas kastmes ribid, lisaks supid, nuudlid, riis ja lai lihavalik, mis kohapeal värskelt grillitakse. Rikkalikule söömingule panevad magusa punkti desserdid. Kes tahavad aga ülevaate saada kogu pakutavast, neile sobib täis-buffet (28 €).

Buffet’d pakutakse iga päev kell 12–15 ja 18–23. Lõuna ajal saab valida ka wok- või sooja buffet eraldi, õhtuti on valikus vaid täis-buffet. Seda, et 28 eurot õhtusöögi eest palju on, Ragmar Haabma ei karda. „Mõelge ise, kella kuuest-seitsmest siia istuma tulla, dim sum’iga alustada ja siis õhtu otsa krevette vaheldumisi grillida ja vokkida – seda kõike sellise hinna eest kusagil mujal ei saa.”

Nädalavahetustel käiakse söömas kogu perega, kuni 6aastastele lastele on buffet tasuta, 7–12aastased peavad maksma pool hinda.

Rikkalik menüü Aasia pärlitest

Lisaks buffet-lauale on võimalik valida eksootilisi roogasid á la carte menüüst, kus domineerivad Hiina ja Tai road. Eelroogadest on pearõhk dim sum’il, mida on valikus üheksa erinevat, aga ei puudu ka kevadrullid, kanavardad, tom kha ja muud Aasia hõrgutised. Pearoogade hulgas on nii kana, part, siga, veis, kala kui ka hiidkrevetid. Praadide hinnad jäävad vahemikku 16–23 eurot, aga arvestada tuleb, et portsjonid on üsna suured.

Neile, kes tahavad kodus aasiapärast õhtusööki pakkuda, annab restoran võimaluse toitu kaasa osta.