Il Patio kerglaselt itaalialik sisekujundus annab vaid vihjamisi mõista, et tegu on rahvusvahelise restoraniahela ühe lüliga - selgemini paistab see silma kirevate toidupiltidega varustatud menüükaardilt, kuhu siin-seal on lipsanud mõned lätikeelsed sõnad (ilmselt kujundati Riia ja Tallinna menüüd samas kohas). Arusaamatusi ja ahastamapanevaid kirjavigu seevastu ei kohta ning pitsalehekülge ehtiv pealkiri "Pica" mõjub pigem lõbusalt ja eksootiliselt.

Il Patios valitsevad heledad toonid ja mahe, kuid külluslik valgustus. Itaalialiku hõngu tekitamiseks on mindud lihtsaimat teed: mustvalged fotod ja ajalehereprod seintel ning hele kivipõrand. Praktiline ja vahemereline, seda küll, kuid muudab Eesti kliimas mulje ruumist jahedamaks. Mõnusamad paigad õhtuseks eineks on nahkdiivanitega nurgakesed, mis lausa kutsuvad pikemalt lösutama.

Majavein (Pasqua Soave Classico) on Il Patios sõbraliku 50kroonise pokaalihinnaga ning teenindus lausa liigutavalt hoolitsev ning kiire. Lapsed varustatakse otsekohe õhupallide ja joonistustarvetega ning õige pea ka õrnroosa maasika-jäätisekokteiliga (50), mis on sama magus kui taustal laulvad Totod-Pupod.

Menüü on rikkalik, kuid ettekandja pakub lisaks veel ka võimalust kõrvalasuvast TGI Friday'si menüüst lisa tellida. Il Patio toidukaart tundub siiski ahvatlevam. Affetato misto (80) ehk singist-salamist, salatist, pähklitest ja muust nikist-näkist koosnev suupistevalik on oma hinna kohta rikkalik ja mitmekesine, ehkki saabub lauda alles pärast imemaitsvat minestrone genoveset (35) ja salateid. Minestrone on tõeline talupojasupp, milles leidub rikkalikult köögivilja ja parajalt al dente-seisundis pastat koos parmesaniga - meeldiv üllatus paljude kahvatute supikogemuste taustal.

Rucolasalat (60) sisaldab lisaks peategelasele ja tomatile ka šampinjone ning on viirutatud imemaitsvate balsamico-triipudega. Värskendav ja sugugi mitte väike portsjon.

Rikkalik ja põnev pitsavalik, milles klassikalised retseptid on paigutatud eksperimentaalsematest eraldi, jääb seekord proovimata, kuid spaghetti neri (115) küüslaugu, krevettide, kuivatatud tomati ning valge veini kastmega näitab Il Patio pastamenüüd igatahes parimast küljest. Küüslauk ja maitseained muudavad selle roa ootamatult teravaks (võtke seda kui hoiatust, kui soovite, kuid mõeldud on siiski komplimendina) ning mustad spagetid annavad ka eksootilise välimuse.

Pearoog, bistecca con porcini (150) serveeritakse kuumal malmalusel ning toob selle söömaaja ainukese pettumuse. Küüslauguvõi ja seentega serveeritud liha on liialt vintske, et seda nautida, olgugi, et rosmariiniga juustukartulid ja hallitusjuustukaste on maitsvad.

See-eest teeb mahlakas ja magus tiramisu (70) südame soojaks nagu sügisene ballikutse.

 

Restoran Il Patio

Aia 3, Tallinn

Avatud 12-24

Hinne: 7,5