1992. aastal loodud Welmet on varem tootnud erinevaid puidutööstuses kasutatavaid seadmeid. 2018. aastal otsustati keskenduda täielikult tigude ja tigukonveierite tootmisele. Tigukonveierite kasutusalasid on palju: bioenergeetika, puidutööstus, metallurgia, betooni- ja asfalditehased, jäätmekäitlus. Turg on lai, kuid samas väga spetsiifiline.

Ettevõttes töötab ligikaudu 40 inimest ja aastane müügitulu ulatub stabiilselt üle kolme miljoni euro. Kui 2018. aastal moodustasid tigukonveierid käibest 40 protsenti, siis nüüdseks tegeletakse ainult nendega ja müügitulu tase on jäänud samaks. Võib öelda, et spetsialiseerumine on end igati õigustanud. Viimase kolme aasta jooksul on Welmet teinud ka üle miljoni euro väärtuses investeeringuid. Hangitud on uusi seadmeid ja 2017. aastal valmis värske tootmishoone.

Eestis toodetud tigukonveierid jõuavad maailma eri nurkadesse

Welmeti juhatuse liikme Märt Lehtsalu sõnul on masinaehitus tegelikult väga sarnane tavalise ehitusega – palju tööd tehakse allhangetega. Tänu sellele jõuavad siin toodetud teod ja tigukonveierid igale poole üle maailma. Ainus koht, kuhu Welmetis toodetud asjad veel jõudnud pole, on Lehtsalu sõnul Austraalia ja Okeaania piirkond.

Peamiselt tehakse koostööd Skandinaavia ja Saksamaa ettevõtetega, kuhu lõviosa toodangust ka eksporditakse. Sealt edasi levib Welmet juba maailma eri nurkadesse. Eelmisel aastal toodeti kokku ligi 550 tigukonveierit ja tigu, mis näitab samuti, et investeeringud ning spetsialiseerumine olid õiged sammud.

Kes Welmeti tegemistega lähemalt tutvuda tahab, võib külastada nende kodulehte welmet.ee. Samuti võib ühendust võtta juhatuse liikme Märt Lehtsaluga telefonil +372 5649 4056.

Jaga
Kommentaarid