Nädala retsept
Argo Ots,
Clayhillsi peakokk

Uputatud muna spinati ja anšoovisefileega
kahele

Vaja läheb

? 1 ciabatta

? 160 g spinatit

? 1 tl äädikat

? 2 muna

? 40 g anšoovist

? sidrunimahla

? maitsestamiseks näpuotsatäis muskaatpähklit, soola, pipart, suhkrut

Valmistamiseks

lõika ciabatta diagonaalis neljaks õhukeseks viiluks ja pane 200kraadisesse ahju 3–4 minutiks, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Samal ajal keeda kooreta mune äädikases vees 2–3 minutit. Blanšeeri spinat ning maitsesta sidrunimahla, soola, pipra ja suhkruga. Säti spinat, kooreta keedetud munad ja anšoovised röstitud ciabatta’le ning maitsesta muna muskaatpähkliga. Valminud rooga võid veel kaunistada kirsstomati ja lehtpeterselli oksaga.

Grillitud vasikamaks kartulipüree peekoni ja punaveini-sibula kastmega

Vaja läheb

? 350 g vasikamaksa

? 4 kartulit

? 1 sl oliiviõli 1

? paar spinatit

? pool sibulat

? 2 suitsupeekoni viilu

? soola, pipart, suhkrut

? 2 sl valget veini

? poole sidruni mahl

Kastmeks

? 1 sibul

? keskmine varsselleri vars

? pool porgandit

? 1 küüslauguküüs

? 1 sl tomatipastat

? 1 pokaal (20 cl) punast veini

? 1 sl köögiviljapuljongit

? soola, pipart, suhkrut

Kastme valmistamiseks varu 2 tundi aega. Tükelda sibul, varsseller, porgand ja küüslauk ning rösti paksupõhjalises potis. Lisa tomatipasta, punane vein ja köögiviljapuljong ning keeda. Kogus väheneb umbes poole võrra. Saadud kaste kurna ja maitsesta.

Puhasta maks ning lõika viiludeks. Valmista kartulipüree ja maitsesta oliiviõli, soola, pipraga. Puhasta ja blanšeeri spinat ning maitsesta oliiviõli, sidrunimahla, soola, pipra ja suhkruga. Karamelliseeri sibul suhkru ja valge veiniga ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimiseks säti kartulipüree taldrikule, sellele tõsta karamelliseeritud sibul, blanšeeritud spinat, grillitud vasikamaks ja krõbe peekon ning vala üle kastmega. Kaunistada võid lehtpeterselli ja punase sõstra kobaraga.