Maru Deployable Shelter and Container Systemsi (MDSC) juhataja Kristjan Kamdron kinnitab, et ettevõtte suurimad partnerid on praegu ikka avaliku sektori organisatsioonid – peamiselt siis armeed, mis tellivad lahendusi välihaiglate ja juhtimiskeskuste kujul.

“Suurim tellija on meil kindlasti militaarsektor. Usalduse võitmine selles sektoris ning partnerina valdkonda sissepääsemine oli väga keeruline. Praeguseks on meil lisaks kohalikule suurimale tellijale ehk Eesti kaitseväele pikad raamlepingud Taani, Rootsi, Soome, Läti ja Leedu armeega. Osaleme pidevalt kohalikel hangetel ja seda edukalt,” mainib Kamdron ja lisab, et praegu on hangetel toonud võidu lisaks kvaliteedile kindlasti MDSC Systemsi soodsam hind.

Armee pole aga ainus, kellel uudseid ja liigutatavaid ruumilahendusi vaja läheb: lahendusi pakutakse ka meditsiini- ja päästevaldkonnas, välihaiglate ja juhtimiskeskuste kujul. Samuti on MDSC Systems võimeline ehitama oma moodulitest ajutisi eriotstarbelisi hooneid. Suurim neist pandi kontorihoonena püsti brittide kontingendile Tapal.

Müügipaviljonid ratastele

Kui äsja teemaks olnud ruumilahendused on mõeldud peamiselt avalikule sektorile, siis kommertseesmärkide täitmiseks on MDSC Systems loonud täiesti unikaalse nii-öelda ratastel lahenduse ehk liikuva ruumilahenduse (rolling unit). Tegemist on väikesele kaubaautole või haagisele ehitatud mooduliga, mis on mõeldud just kommertseesmärkide täitmiseks.

“Meie ratastel lahendusega saab sõita täpselt sinna, kuhu müügi või muu töö jaoks vaja on. Haagisele või autole paigutatud mooduli saab 15 minutiga lahti pakkida ning kasutamiseks on 25 ruutmeetrit pinda. Meie lahenduste puhul saab pealisehitise avada, kas ainult ühele poole või mõlemale. 2015. aastast alates oleme seda lahendust nuputanud ja läbi mõelnud. Heaks näiteks ja esimeseks tööks oligi meil Eesti vähiliidu diagnoosikabinetid, mis töötavad siiani ja teenindavad kliente Eesti eri paigus,” mainib Kamdron.

Küsimusele, kellele selline toode võiks sobida, vastab Kamdron, et mingil juhul ei tohiks seada kujutlusvõimele piiri, millist teenust nende rolling-unit-lahendusega pakkuda. Praegu on MDSC Systemsi tootmises töös auto, mis läheb kasutusse liikuva ajavõtubussina spordivõistlustele. Samuti sobiks sellesse autosse teleülekande varustus, neid autosid saab kasutada liikuva kontori ja tööruumina. Samuti mahub sellesse profiköök, kui oleks huvi panna ratastele restoran.

“Meie partner võiks olla äri- või mittetulundusühing, kes pakub mõnda teenust, kuid kellel oleks vaja jõuda ise oma kliendini. Meie lahendusse saab vabalt panna sisse hambaarsti kabineti, sinna mahuvad koosolekuruumid. Ratastel lahenduse mõte on selles, et saab ise oma kliendi üles leida ja mitte oodata tema tulemist mingisse kindlasse punkti. See toode sobib ideaalselt näiteks füsioteraapia pakkumiseks just seal, kus vaja,” lisab ettevõtte juht.

Ühe uue ruumilahenduse nullist – projektist – valmimiseni kulub arvestuslikult neli-viis kuud. MDSC Systems nimetab ennast ise tootmisvõimekusega inseneribürooks, kus töötab 15 inimest. Praegu on töös ainult üks auto, kuid lahenduse vastu tuntakse huvi lisaks Eestile näiteks USAst ja Lõuna-Koreast.

Jaga
Kommentaarid