19.06.2009, 00:00
Eesti parim baaridaam võistles Singapuris kokteilide loomises
Teise koha saavutanud Krista Mere edukale esinemisele käis kaasa;elamas Margit Kirsipuu.
“Läks õnneks!” rõõmustas Krista Meri
võistluste eelõhtul võistluskokteili kuuluvaid jooke ja
kaunistust tervetena reisikohvrist välja pakkides. Isegi
jääkuubikud kokteili tarvis olid Kristal kodust kaasa võetud.
“Kokteilide maitseomadused sõltuvad nii väikestest
nüanssidest ja MMil lähen ikka kindla peale välja,”
selgitab kokteilimeister.
Kõige riskantsem oli tollist
läbi minna käsipagasis oleva karbikesega, kus punases
grenadiinisiirupis imbus õunast valmistatud roos. “Kohapeal poole
päevaga ma sellist tulemust ei saavutaks,” on Krista veendunud.
Säärase pühendumise ja põhjalikusega võitis Krista
kahe aasta eest maailmameistritiitli klassikalise kokteili valmistamises.
Eelvoorudes parima kokteili loomisega pääses ta sel aastal edasi
suurvõistlusele Singapuris.
Heering World Championship 2009
finaalvõistlustel olid esindatud maailma parimad baarmenid ja
baaridaamid 15 riigist. Maailmameistri tiitlit püüdsid Singapuri
enda, aga ka Jaapani, Itaalia, Prantsuse, Suurbritannia, Saksamaa, Soome,
Norra, Taani, Ameerika Ühendriikide, Kreeka, Hispaania, Islandi, Poola ja
Rootsi parimad kokteililoojad.
Sel korral tuli tunnistada Jaapani
esibaarmeni paremust. Võidu napsanud Eiji Miyazawa sai auhinnaks
võimaluse koostada oma kokteiliraamat, mille Peter F. Herring kirjastab
ja seejärel maailmas levitab.
Modellikasvu ja -välimusega
Krista on enese ja oma tegevuse suhtes nõudlik ning peab võiduks
juba Singapuri finaali pääsemist. Tema enda hinnangul on tal
loomingulisel teel veel palju käia ja katsetada, enne kui oma
kokteiliraamatuga välja tulla.
Võistlus toimus
ajaloolises Rafflesi hotellis, kus 1936. aastal loodi Cherry Heeringi
likööril baseeruv legendaarne kokteil Singapore Sling, mis
tänaseni on kohalikes baarides bestselleriks.
Kokteil
inspireerituna kleidist
Ja vastupidi. Paralleelselt
kokteilide loomisega toimus jõuproov noortele disaineritele, kelle
looming pidi võistlusreeglite kohaselt olema inspireeritud Cherry
Heeringi liköörist ja harmoneeruma loodavate kokteilidega.
Mõlema konkursi puhul hinnati kleidi ja kokteili omavahelist sobivust.
Kokteilide kategoorias hindas rahvusvaheline žürii
eelkõige kokteilide maitset, aroomi ja välimust, aga ka
kokteililooja selgitust ehk lugu sellest, miks teda just valitud
õhtukleit inspireeris oma kokteili looma. Võitnud kreeka noorel
disaineril on nüüdsest võimalus osaleda oma kollektsiooniga
Kopenhaageni moenädalal.
Moekunsti, disaini ja kokteilide
kombineerimine on Peter F. Herringi ettevõttel ainulaadne
lähenemine ning eristab neid tuntavalt teistest alkoholifirmadest.
“Pelgalt kange alkoholi turustamisega turgu tänases situatsioonis
juurde ei võida,” hindas Adele Nilsson, Peter F. Herrini
tegevjuht. “Oleme rõõmsad, et meie uudne
võistlusformaat, kus kõrgmood ja kokteilide loomine on kokku
pandud, tõi kohale nii kõrgel tasemel võistlejad.”
Teise koha saavutanud kokteil
PRIMADONNA
• Beefeater 2 cl
• Xante 2 cl
• Heering Cherry 1 cl
• Minttu 2 tilka
• Jõhvikamahl 4 cl
• Viinamarjamahl (tume) 4 cl
• Värske laimimahl 1 cl
• Grenadiinisiirup 1 cl
PRIMADONNA
• Beefeater 2 cl
• Xante 2 cl
• Heering Cherry 1 cl
• Minttu 2 tilka
• Jõhvikamahl 4 cl
• Viinamarjamahl (tume) 4 cl
• Värske laimimahl 1 cl
• Grenadiinisiirup 1 cl