Hõbelusika peakorraldaja Margit Kirsipuu sõnul on konkursi idee anda kliendipoolset hinnangut kõigile meie armastatud baaridele ja restoranidele. “Ma olen kindel, et just klientide arvamus peegeldab koha tõelist olemust rohkem kui miski muu ning mul on äärmiselt hea meel, et konkursist võttis osa nii suur hulk toredaid kohti,” lisas Kirsipuu.


Hõbelusika valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja küsimusega ankeedid olid väga põhjalikud ning söögikohtade eripära arvestavad. Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal. Kohtunikeks valiti inimesed, kes oma elu või töö tõttu on hästi kursis eri maade toidukultuuriga. Üsna tähelepanuväärne, et üheksas kategoorias välja antud auhindadest anti neli Sparkling Groupile kuuluvatele restoranidele Ö, Chedi ja La Bottega.
Hõbelusika 2008. aasta võitjad on:
  • Parim gurmeerestoran Ammende Villa
  • Parim restoran Ö
  • Parim kohvik Le Bonaparte kohvik
  • Parim uus restoran Chedi
  • Parim pererestoran  Lucca
  • Parima toidu ja veinisobivusega restoran La Bottega
  • Parim Õlleserveerija Püssirohukelder
  • Parim kokteil ehk Hõbekõrs Vertigo Terrass
  • Parim kokk Roman Zaštšerinski (Ö)