13.03.2009, 00:00
Eesti parimad söögikohad said Hõbelusikad
Galaüritusel kuulutati välja parim gurmeerestoran, parim restoran,
parim kohvik, parim uus restoran, parim pererestoran, parima toidu ja veini
sobivusega restoran, parim kokk, parim õlleserveerija ja parim kokteil
ehk Hõbekõrs.
Hõbelusika peakorraldaja Margit
Kirsipuu sõnul on konkursi idee anda kliendipoolset hinnangut
kõigile meie armastatud baaridele ja restoranidele. “Ma olen
kindel, et just klientide arvamus peegeldab koha tõelist olemust rohkem
kui miski muu ning mul on äärmiselt hea meel, et konkursist
võttis osa nii suur hulk toredaid kohti,” lisas Kirsipuu.
Hõbelusika valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja
küsimusega ankeedid olid väga põhjalikud ning
söögikohtade eripära arvestavad. Enam kui kuue kuu jooksul
hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas,
Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal. Kohtunikeks valiti inimesed, kes
oma elu või töö tõttu on hästi kursis eri maade
toidukultuuriga. Üsna tähelepanuväärne, et üheksas
kategoorias välja antud auhindadest anti neli Sparkling Groupile
kuuluvatele restoranidele Ö, Chedi ja La Bottega.
Hõbelusika 2008. aasta võitjad on:
- Parim gurmeerestoran Ammende Villa
- Parim restoran Ö
- Parim kohvik Le Bonaparte kohvik
- Parim uus restoran Chedi
- Parim pererestoran Lucca
- Parima toidu ja veinisobivusega restoran La Bottega
- Parim Õlleserveerija Püssirohukelder
- Parim kokteil ehk Hõbekõrs Vertigo Terrass
- Parim kokk Roman Zaštšerinski (Ö)