Euroopa moe järgi on ka meil riburada lounge'e hakanud tekkima. Lounge'i jook on kokteil. Lounge'is käiakse suhtlemas. Nii nagu on igav üksluine suhtlemine, on samamoodi igav lürpida neidsamu kokteile.

Trendikas lounge'i-külastaja joogikaar­dist väga ei huvitu, vaid laseb baarmenil valmistada midagi spetsiaalselt oma maitsele. Tasemel lounge'i teenindajad ei kivistu seepeale külalist suu ammuli jõllitama, vaid täidavad soovi naerulsui. Sellest, mis klaasi sai, jätkub juttu kauemaks.

Lounge 8 baarmenid tegid käesoleva aasta Eesti meistrivõistlustel üsna puhta töö. Nende käest võib küsida küll. Näiteks jooki nimega She-Devil, millega Heinar Õispuu käesolevatel päevadel esindab Eestit maailmameistrivõistlustel Puerto Ricos.

Kaunistuse tõttu on kokteil intrigeerivale nimele lisaks samaväärselt intrigeeriva välimusega. Igaüks, kes jooki esmakordselt maitseb, on esimese sõõmuga kindlasti eriliselt ettevaatlik.

Mis saatan see nii leebe maitsega on? See küsimus jõuab just tekkida, kui roheline pipar asub tegutsema, nii nagu pipar keele peal peabki.

Järelmaitse saab pikk ja pisut õhetav, aga väga meeldiv. Maasikast on tehtud kergelt piprane mari. Seda tasub tõepoolest kogeda.

Saatana-lugu on siis seesama vana tuttav. Jood naisterahva seltsis klaasi seda kokteili ja ta on nagu nurruv kiisu. Pärast viiendat algab põrgu kergemates vormides, mis iga järgneva klaasitäiega üha tuure kogub.

Ootan huviga, kuidas Heinaril MMil läheb. Siinmail on tegemist kokteilitrendi viimase sõnaga, aga kogu maailma mahub palju erinevaid maitseid ja arusaamu.

She-Devil
• Bombay Sapphire Gini 3 cl
• Amaretto di Saronnot 2 cl
• Maasikasiirupit (Monin) 1 cl
• Värskeid maasikaid 5-6 tk
• Rohelist pipart ½ tl
Puhasta maasikad ja lõika pooleks. Aseta koos teiste komponentide ja paari kuubiku jääga blenderisse. Blenderda.