"Kalorite ega punktide lugemist ma ei poolda," teatab Marika Blossfeldt oma trükisooja raamatut "Looduslik toit.

Täisväärtuslik elu" tutvustades. Tema tervisliku toitumissuuna põhimõtetes pole kaalulangetajatele rangeid reegleid.

On vaid soovitus õppida kuulama oma keha, mis teab, mida ja millal on vaja süüa.

Blossfeldti nime seostati veel mõne aasta eest maailmatasemel avangardtantsuga. Nüüd annab ta talviti, kui Polli talust suurde õuna siirdub, newyorklastele soovitusi tervislikust toitumisest. New Yorgi Integratiivse Toitumise Instituudi lõpetamise järel on ta loonud erapraksise, mis uurib toidu ning eluviisi mõju meie tervisele. Marika räägib, et talle meeldib innustada kliente valima toitu eneseusalduse, teadmiste ja intuitsiooni abil ning õpetada, kuidas valmistada hõrke tervislikke toite.

Marikaga toiduteemadel vesteldes käib mitmel korral peast läbi mõte, et toit ei ole ainus, mis meid toidab. Toidul on toetav roll, see peab varustama keha vajaminevaga ja hoidma tervist. "Võime küll päevad läbi porgandeid ja kaalikaid närida, aga ei saa siiski olla terved ja õnnelikud, kui meie põhivajadused pole rahuldatud. Teisalt võib toitaineterikas ja maandav toit pakkuda piisava annuse stabiilsust, et lahendada teisi eluprobleeme," arutleb ta.

"Sööge nii palju terviktoitu kui võimalik ja vähendage töödeldud toidu tarbimist."

Terviktoitude hulka kuuluvad kala, liha, munad, piim, teraviljad, aedviljad, juurviljad, kaunviljad, lehtsalatid ja seemned. "Lülitage oma toidusedelisse ka kääritatud ja hapendatud toit, mis sisaldab kasulikke baktereid ja aitab kaasa seedimisele ning immuunsüsteemi tugevnemisele," lisab tervikliku toitumise nõustaja.

Toiduretseptid tema vast ilmunud raamatus on maalähedased ja kergesti valmistatavad. Õigesti toitudes täitub iga keharakk elujõuga ning võngub mõnutundest toidu positiivsetes vibratsioonides, kinnitab Blossfeldt.

Nädala retsept: Tomatisupp

kuuele

Selle supi valmistamiseks ei lähe vaja vett. Supi tegemine nõuab pisut aega ja pingutust, aga tulemus on seda väärt.

  • 20 keskmist tomatit, lõigata sektoriteks
  • 2 sibulat, hakkida
  • 2 sl oliiviõli
  • 3 porgandit pikkupidi poolitada, siis väiksemateks tükkideks lõigata
  • 3 sellerivart, lõigata viiludeks
  • 5 küüslauguküünt, lõigata viiludeks
  • 120 ml hakitud basiilikut
  • soola ja pipart

Pane tomatid potti (vett pole vaja!) ja aja keema. Keeda tund aega, aeg-ajalt segades, et tomatid põhja ei kõrbeks.
Prae sibul õlis, lisa porgandid ja varsseller ning prae kuldseks (umbes 10 minutit).

Pane sõel teise poti peale ja vala sellele keedetud tomatid. Pressi;tomatid lusika abil läbi sõela. Lisa praetud toiduained ja küüslauk;ning aja keema. Keeda 5 minutit. Lisa basiilik ning maitsesta soola ja;pipraga.

Serveeri hapukoorega ja kaunista basiilikulehtedega.