Hõbelusikad parimate söögikohtade vahel jagatud
See on kord aastas tehtav sügav kummardus parimatest parimatele nii toiduvalmistamise kui teenindamise vallas. Hortese aianduskeskusesse üheks õhtuks ehitatud gurmeerestoranis toimunud auhinnagalal selgusid 2007. aasta võitjad kümnes kategoorias:
Parim kokk
Tõnis Siigur restoranist Stenhus (pildil)
Nominendid Aleksander Fedin
restoranist Kolm Õde
ja Vladislav Djatsuk restoranist Egoist
Parim restoran
on veinirestoran In Studio Vinum
Nominendid restoran Vertigo
ja piprarestoran Karl Friedrich
Parim pere- ja lapsesõbralik söögikoht
on Suure Tõllu Kõrts Saaremaal
Nominendid Restoran Paat ja Lucca
Parimaks õllepakkujaks
valiti restoran-õlletehas Beer House
Nominendid Baieri Kelder
ja Püssirohukelder Tartus
Parimaks pubiks
tunnistati Suure Tõllu Kõrts Saaremaal
Nominendid Altja Kõrts
ja restoran-õlletehas Beer House
Parim toidu ja veini sobivus
on veinirestoranis In Studio Vinum
Nominendid restoran Vertigo ja Bonaparte
Parim kohvik
on UpUp Lounge
Nominendid Café Truffe Tartus ja
kohvik C´est La Vie
Parim paik Tallinnas
on restoran Ö
Nominendid Vertigo ja Bocca
Aasta toiduelamus ja üllatusauhind
läks restoranile Tchaikovsky
Parim gurmeerestoran
on Stenhus
Nominendid restoran Ö ja Bonaparte
Kuidas valiti parimaid söögikohti?
Hõbelusika saamiseks pidi restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestasid söögikoha eripära. Üheksa kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Saaremaal ja mujal Eestis. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga hästi kursis.
Hindamisvoorude lõpptulemused luges kokku audiitorfirma AS PriceWaterhouseCoopers ja koostas punktisummade kaalutud keskmiste baasil söögikohtade paremusjärjestuse. Pärast kokkuvõtete tegemist käivitub konkurss Hõbelusikas 2008.