Parim kokk

Tõnis Siigur restoranist Stenhus (pildil)

Nominendid Aleksander Fedin

restoranist Kolm Õde

ja Vladislav Djatsuk restoranist Egoist


Parim restoran

on veinirestoran In Studio Vinum

Nominendid restoran Vertigo

ja piprarestoran Karl Friedrich


Parim pere- ja lapsesõbralik söögikoht

on Suure Tõllu Kõrts Saaremaal

Nominendid Restoran Paat ja Lucca


Parimaks õllepakkujaks

valiti restoran-õlletehas Beer House

Nominendid Baieri Kelder

ja Püssirohukelder Tartus


Parimaks pubiks

tunnistati Suure Tõllu Kõrts Saaremaal

Nominendid Altja Kõrts

ja restoran-õlletehas Beer House


Parim toidu ja veini sobivus

on veinirestoranis In Studio Vinum

Nominendid restoran Vertigo ja Bonaparte


Parim kohvik


on UpUp Lounge

Nominendid Café Truffe Tartus ja

kohvik C´est La Vie


Parim paik Tallinnas

on restoran Ö

Nominendid Vertigo ja Bocca


Aasta toiduelamus ja üllatusauhind


läks restoranile Tchaikovsky


Parim gurmeerestoran

on Stenhus

Nominendid restoran Ö ja Bonaparte


Kuidas valiti parimaid söögikohti?


Hõbelusika saamiseks pidi restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega hindamisankeedid arvestasid söögikoha eripära. Üheksa kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste põhimõttel söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Saaremaal ja mujal Eestis. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga hästi kursis.


Hindamisvoorude lõpptulemused luges kokku audiitorfirma AS PriceWaterhouseCoopers ja koostas punktisummade kaalutud keskmiste baasil söögikohtade paremusjärjestuse. Pärast kokkuvõtete tegemist käivitub konkurss Hõbelusikas 2008.