01.02.2008, 00:00
Hõbelusikad parimate söögikohtade vahel jagatud
Eesti toidukohtade tunnustamiseks loodud Hõbelusika gastronoomiakonkursi
hõbelusikad on jagatud. See on kord aastas tehtav sügav
kummardus parimatest parimatele nii toiduvalmistamise kui teenindamise vallas.
Hortese aianduskeskusesse üheks õhtuks ehitatud gurmeerestoranis
toimunud auhinnagalal selgusid 2007. aasta võitjad
kümnes kategoorias:
Parim kokk
Tõnis Siigur restoranist Stenhus (pildil)
Nominendid Aleksander
Fedin
restoranist Kolm Õde
ja Vladislav Djatsuk restoranist
Egoist
Parim restoran
on veinirestoran In
Studio Vinum
Nominendid restoran Vertigo
ja piprarestoran Karl
Friedrich
Parim pere- ja lapsesõbralik
söögikoht
on Suure Tõllu
Kõrts Saaremaal
Nominendid Restoran Paat ja Lucca
Parimaks õllepakkujaks
valiti
restoran-õlletehas Beer House
Nominendid Baieri Kelder
ja
Püssirohukelder Tartus
Parimaks pubiks
tunnistati Suure Tõllu Kõrts Saaremaal
Nominendid Altja
Kõrts
ja restoran-õlletehas Beer House
Parim toidu ja veini sobivus
on veinirestoranis In
Studio Vinum
Nominendid restoran Vertigo ja Bonaparte
Parim kohvik
on UpUp Lounge
Nominendid Café Truffe
Tartus ja
kohvik C´est La Vie
Parim paik
Tallinnas
on restoran Ö
Nominendid Vertigo ja Bocca
Aasta toiduelamus ja üllatusauhind
läks
restoranile Tchaikovsky
Parim gurmeerestoran
on Stenhus
Nominendid restoran Ö ja Bonaparte
Kuidas valiti
parimaid söögikohti?
Hõbelusika saamiseks pidi
restoran läbima põhjaliku hindamise. Poolesaja küsimusega
hindamisankeedid arvestasid söögikoha eripära. Üheksa kuu
jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud juhuslike külastuste
põhimõttel söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus,
Rakveres, Saaremaal ja mujal Eestis. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes oma
elu või töö tõttu on eri maade toidukultuuriga
hästi kursis.
Hindamisvoorude lõpptulemused luges kokku
audiitorfirma AS PriceWaterhouseCoopers ja koostas punktisummade kaalutud
keskmiste baasil söögikohtade paremusjärjestuse. Pärast
kokkuvõtete tegemist käivitub konkurss Hõbelusikas 2008.